Feryal Taneri Altın Dokunuşlar Resim Sergisi

Tarihler: 24 Aralık 2014 Çarşamba ~ 20 Ocak 2015 Salı

Yer: Antik Cisterna Hotel Sergi Salonu

Adres: Ordu Cad. Darphane Sok. No:10 Antik Hotel, Beyazıt, Fatih, İstanbul - Avrupa (Antik Otel İçinde) Fatih İstanbul

Telefon: 0212 638 58 58

Web: http://http://www.antikcisterna.com

E Posta: info@antikcisterna.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Ara 24, 2014 ~ Oca 20, 2015

Sanatçının 35’inci Kişisel sergisi 23 Aralık – 20 Ocak tarihleri arasında Antik Hotel Antik Cisterna Sanat Galerisinde ziyarete açık olacak.

Feryal Taneri Zonguldak’ta doğdu. Sanat ile ilk tanışması Ressam Fuat Bey’le başladı. Sırasıyla Mustafa Esirkuş ve Osman Zeki Oral’dan resim dersleri aldı. 1972 yılında Güzel Sanatlar Akademisi’nde Bedri Rahmi Eyüboğlu Atölyesine devam etti. Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Heykel Ana Sanat Dalında lisans, aynı Üniversitenin Eğitim Bilimleri Enstitüsü Resim Ana Sanat Dalında Yüksek Lisans Eğitimini tamamladı. Yurt içinde ve yurt dışında 35 kişisel, 150’nin üzerinde karma ve grup sergisi gerçekleştiren, sempozyum ve bienallere iştirak eden Taneri’nin eserleri Kültür Bakanlığı, Müzeler, Belediyeler ve bankalar başta olmak üzere, özel ve tüzel koleksiyonlarda yer almıştır. Çeşitli ödüllerin sahibi olan sanatçı; Güzel Sanatlar Birliği, GESAM ve UPSD üyesidir.

Kadın Hikayeleri’nden Kadının Rengi dizisine devam eden resimleri son olarak Altın Dokunuşlar‘la Cisterna Sanat Galerisinin büyüleyici tarihi atmosferinde sanatseverlerle buluşuyor. Galeri, erken Bizans döneminin kalıntılarının korunduğu bir mekanda sanata hizmet veriyor.

Feryal Taneri’nin bu son sergisinde Kibele’den günümüze kadının gücü, umutları, zaman zaman da ezilmişliği, toprak tonlarından altın varağa dönüşen renklerde yarı soyutlanmış, doku, çizgi ve lekelerin uyumuyla, yer yer eriyerek, tuvalde hayat buluyor. Az da olsa desende deformasyona uğramış figürler ana temaya farklı bir boyut katıyor.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!
Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT