Filiz Pelit - Düşlerinle Büyü

Tarihler: 25 Nisan 2013 Perşembe ~ 18 Mayıs 2013 Cumartesi

Yer: Terakki Vakfı Kültür Merkezi

Adres: Ebulula Mardin C. 12/A, Akatlar - Etiler Beşiktaş İstanbul

Telefon: 0212 351 00 60

Web: http://http://www.terakki.org.tr

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Nis 25, 2013 ~ May 18, 2013

Terakki Vakfı Sanat Galerisi, Filiz Pelit’in Düşlerinle Büyü” ye ev sahipliği yapıyor. Sanatçının eserleri 25 Nisan Perşembe günü saat 18.00’de açılış kokteyli ile birlikte görücüye çıkıyor. “Düşlerinle Büyü”, 18 Mayıs’a kadar sanatseverlerle birlikte olacak.

Filiz Pelit’in 19. kişisel sergisi “Düşlerinle Büyü” 25 Nisan- 18 Mayıs tarihleri arasında Terakki Vakfı Sanat Galerisi’nde sevenleri ile buluşuyor. Önceki eserlerinde mitolojik söylenceleri, kadın ve kız çocuğu ögelerini konu alan sanatçı, bu kez farklı olarak, resimlerinde mekanın olmadığı yarı soyut figüratif semboller kullanıyor. Pelit, eserlerini düşlerin zenginliğindeki renklerle buluşturuyor.

Filiz Pelit kendisini “Düşlerinle Büyü”ye götüreni “su damlaları” olarak tanımlıyor ve “Önceleri düşlerimde zümrüt-ü anka kuşları, denizatları, melekler ve balıklar varken sonraları zihnimde, duyduğum masallarla birlikte su damlaları oluşmaya başladı... ‘Düşlerinle Büyü’de kimi zaman masalı anlatanın sözcükleri, kimi zaman suya yazılan yazılar gibi zamansızlığı, uçuculuğu vurguladım” diyor.

Pelit, eserleri ile birlikte sevenlerine, yaşamın hissettikçe büyüyecek bir masal olduğunu söylüyor ve herkesi kendi masalını bulmaya davet ediyor.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!
Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT