Frederic Lezmi - The Book Lab

Tarihler: 07 Şubat 2013 Perşembe ~ 28 Şubat 2013 Perşembe

Yer: Poligon The Shooting Gallery

Adres: Serdar-ı Ekrem Cad. Seraskerci Çıkmazı Aytemiz Apt. No: 2/1 Galata Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 293 7121

Web: http://http://www.theempireproject.com

E Posta: info@theempireproject.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Şub 7, 2013 ~ Şub 28, 2013

Fotoğraf sanatçısı Frederic Lezmi tarafından gerçekleştirilecek “The Book Lab” tasarım atölyesi 7-28 Şubat tarihleri arasında Poligon “The Shooting Gallery”de.

Frederic Lezmi, bir stüdyo galerisi olarak kurulan Poligon’un sunduğu imkanlardan yararlanarak yeni fikirler ortaya çıkarmak, sanatçılarla fikir alışverişi yapmak adına galeriyi bir “Kitap Laboratuvarı”na dönüştürüyor.

Bu fikir, sanatçının Pazar günleri evde oturup taşınabilirdiskindeki görselleri gözden geçirdikten sonra üzerlerinde yaptığı oynamaların ardından günün sonunda elde ettiği “Pazar Günü Kitapları” adlı projesinin konseptine dayanıyor. Lezmi’nin amacı; kolay ulaşılabilen materyallerle günün sonunda yeni bir kitap taslağı elde etmek ve normal şartlarda uzun sayılabilecek bu periyodu kolaya indirgemek.

Bu üç haftalık süreçte Lezmi, sanatçıları ve fotoğrafçıları birkaç günlüğüne ona katılıp birlikte yeni bir sanatçı kitabı üretmek üzere Poligon’a davet ediyor. Bu atölye; başyapıtlar, monografiler ya da büyük, pahalı resimli kitaplar ortaya çıkarmaktan çok kitap oluşturmak için gerekli yaratıcı egzersizlerden oluşuyor. Katılan sanatçılar bu sayede, bir kitap oluşturmak için gerekli unsurları öğrenmenin yanı sıra, üretim sürecinde aktif olarak rol oynayabilecekler.

Sanatçı bu projeyi öğretmen-öğrenci anlayışının hakim olduğu bir workshoptan çok, katılımcılarla yeni fikirler üretebileceği, yeni çözümler bulabileceği, farklı stratejiler üzerine tartışabileceği bir üretim ortamı olarak görüyor. Çalışma ortamında katılımcıların kullanabileceği bilgisayar, yazıcı ve tarayıcılarla beraber özel baskılar için galerinin alt katındaki serigrafi atölyesi de kullanıma açık olacak. Profesyonel dijital baskı olanaklarından faydalanarak bazı taslak kitapçıkların basılması da sağlanacaktır.

Galeri; üretim gidişatına içeriden bakmak, fikir alışverişine katılmak isteyen ziyaretçilere de açık olacaktır. Böylece,kitapseverler ve kitap konseptini sorgulayan kitaplar üreten sanatçıların buluştuğu ve tutkularını paylaştığı ortak bir alan olacaktır.

The Poligon Book Lab’de üretilen kitapların izleyiciye sunulacağı açılış partisi 2 Mart’ta gerçekleşecektir.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!
Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT