Genç Sanatçılar GaleriBu`da

Tarihler: 16 Mart 2012 Cuma ~ 04 Nisan 2012 Çarşamba

Yer: GaleriBu

Adres: Şahkulu Mah. Serdar-ı Ekrem Sok. No:11 Galata Beyoğlu İstanbul İstanbul

Telefon: 0212 243 91 93

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Mar 16, 2012 ~ Nis 4, 2012

GaleriBu 10 Şubat 2012’de sanatçı Umut Yalım tarafından İstanbul’un tarihi semti Galata’da Serdar-ı Ekrem Sokak’ta seçkin davetlilerin katılımıyla sanat severlere kapılarını açtı. 3 katlı tarihi eserde açılan galeri, binanın tarihi dokusuyla ziyaretçileri etkiliyor.

GaleriBu sanatı daha geniş kitlelere yaymak,Türk ve dünya sanatçılarını,bir dünya şehri olan İstanbul’da evrensel anlayışla sanat severlerle buluşturmak amacıyla yola çıkıyor.

Belli bir konsept ile sınırlandırılmamış geniş bir bakış açısıyla tüm sanatçılara açık olan GaleriBu, ayrıca genç yeteneklere de yer vererek zengin bir perspektif yaratmayı amaçlamakta. Galeri, çağdaş ve modern sanatı sergilemenin dışında, alanlarında profesyonelleşmiş sanatçıların katılacağı şiir, müzik dinletileri ve tiyatro oyunları ile etkinliklerini farklı platformlara taşımayı hedeflemekte.

3 katlı mekanın farklı bir özelliği de, aynı anda her katta farklı sanatçıların bireysel sergilerinin yanı sıra dinletilere de yer vermesi. GaleriBu’da sergi gezerken aynı zamanda şiir ve müzik dinletilerine dahil olma şansına sahipsiniz.

Bir arada birkaç sanatçının eserlerinin yer alacağı GaleriBu, bir başlangıç ya da sonuç değil; bir süreç. GaleriBu, sahibi ve sanatçıya göre biçimlenen değil, sâhibi ve sanatçıya biçim ve yön veren bir mekan. GaleriBu, belirli kural-kurgu-kurumsallaşmalarla sanata yön vermeden, sanatı olması gerektiği gibi aktaran bir sanat merkezi.

GaleriBu mart ayındaki sergileri ile yine sanatın ve sanatçının farklı yönlerini sanat severlerle buluştaracak.Genç sanatçıların kişisel sergilerinin yer aldığı galeride,Seher Uysal,Seval Şener,Özgün Evren Ertürk’ün eserleri galerinin farklı katlarında ziyaretçilerin beğenisine sunulacak. Eserler 16 Mart-4 Nisan tarihleri arasında GaleriBu’da görülebilecek.

Umut Yalım Kimdir?
1984 doğumlu Umut Yalım; 2003 yılında, liseyi Saint Benoit Fransız Lisesi’nde bitirdikten sonra aynı yıl İngiltere’ye gitti ve 2007 yılında, University of the Arts London Chelsea College of Art&Design’ın Plastik Sanatlar bölümünden mezun oldu.

Çeşitli özel sanat kurslarıyla da eğitimini birleştiren Umut Yalım, University of the Arts London Camberwell College of Arts’da yüksek lisansını Kitâp Sanatları üzerine yaptı. Kendisini sanatın basmakalıplarını gidermeye çalışan değil, sanatın özünde kendisinin basmakalıp olduğunu savunan genç sanatçı GaleriBu’nun sahibi.

Seher Uysal
1983 doğumlu Seher Uysal Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Enstitüsünü bitirdi.Seher Uysal, 2011 Urban Fabric Project, Wandesford Gallery-Cork/İrlanda,2006- 2008 yılları arasında Marmara Üniversitesi'nde Atölye Sergileri-İstanbul dahil olmak üzere sergilere katıldı.

GaleriBu’da yer alacak olan “Galata” sergisinde, Galata köprüsü üzerinden geçen insan kalabalığını, köprünün motifiyle birleşerek dekorun parçası haline gelen, takılıp kalan kişileri anlatır.

Bir grup insan Galata üzerinde Godot’yu bekler gibi bekler, zaman geçer gider. İnsanlar,oltalar, fotoğraf makineleri, araçlar ve hatta balıklar bile Galata köprüsünü süsleyen motifin, Galata dekorunun bir parçası olurlar. Bugün üzerinde bir bekleyiş hakim olduğundan bu durum ilk bakışta fark edilmeyebilir; fakat kısa zamanda semt de köprü de bambaşka bir çehreye sahip olacaktır.

Seval Şener
1977 doğumlu Seval Şener Hacettepe Güzel Sanatlar Fakültesinde öğrenci olarak öğremine devam etmektedir.Seval Şener’in 2011 Rönesans Yeniden Düzenleme-Galeri Ama-Helsinki-Finlandiya , 2009 Page Micro Exhibition- Pecs City-Macaristan , 2009 Sınırlar-Yörüngeler- Siemens Sanat 25. Günümüz sanatçıları -İstanbul gibi bir çok karma ve kişisel sergisi bulunmaktadır.

GaleriBu’da yer alacak “Elde Yıkamayınız” serisinde süsleme motifleri gibi görünen desenler aslında günümüz dünyasının etiket sembollerinden, geri dönüşüm ve nükleer işaretlerinden oluşmaktadır.

Burada oluşturulan düzenleme ile bakana ilk bakışta sadece güzel görünen bir iş ortaya çıkarılmaya çalışılmış ve günümüz sanatında yaygın bir eğilim olan güzellik fobisine gönderme yapılmıştır. İki Bakış adı altında toplanan çalışmalar ise yüzey konusu üzerine sorulmuş sorulardır.

Özgün Evren Ertürk
1985 dogumlu Özgün Evren Ertürk Yeditepe Üniversitesi Grafik Bölümü 4.sınıf öğrencisi.Bugüne kadar 2010 Tasarım gelecek IDW Taksi Atölyesi , 2009 Yeditepe Üniversitesi Özgün Baskı Resim Sergisi / İz gibi bir çok kişisel ve karma sergisi bulunmaktadır.

GaleriBu’da yer alacak sergisi “İmgelerin gölgesini görürüz ancak”. İmgeler dünyasının mağara duvarına yansımasıdır günlük hayatımız. Güzel kavramıyla nitelendirilen özel objeler değildir bizleri kapsayan, daha doğal ve sadedir, seçimlerimiz. ”Günlük ve Sıradan” anları yakalayarak; kâğıt üzerine yaptığı Ahşap baskılarının konularını içeriyor Özgün Evren Ertürk’ün çalışmaları. Toplumun günlük hayattaki kesitleri bizim kimliğimiz yansıtır. ”

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!
Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT