Genco Gülan - Antik Gelecek Sergisi

Tarihler: 13 Nisan 2017 Perşembe ~ 13 Temmuz 2017 Perşembe

Yer: Galeri Khas

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Nis 13, 2017 ~ Tem 13, 2017

Heykel sergisi 13 Nisan 2017 tarihinde saat 18:00’de Kadir Has Üniversitesi bünyesinde faaliyet gösteren Galeri KHAS’da ziyarete açık olacak. Prof. Dr. Hasan Bülent Kahraman’ın küratörlüğündeki çarpıcı sergi 13 Nisan – 13 Temmuz tarihleri arasında görülebilir.

Antik Gelecek’te çağdaş sanatçı Genco Gülan, yakın dönemlerde ürettiği, tümü Arkeolojik referanslı heykellerini, farklı bir bağlamda ve içerikte bir araya getirerek sanatseverlerle paylaşacak. Dünyada bir ilki de gerçekleştirecek olan Gülan, sergide ilk defa olarak otonom hareket eden, antik referanslı robot heykellere yer verecek.

Prof. Dr. Kahraman, Genco Gülan eserleri için şunları söylüyor: “Bunlar idealden reele taşınmış yapıtlar değil. Sanat yapıtının idealinin bizatihi sanat yapıtının içinde saklı olduğunu belirleyen çalışmalar. Böylelikle de Gülan kendine, Kübizmden Pop Sanata kadar uzanan ama Kant estetiğini de içeren bir sanatsal düzlem oluşturuyor. Ben de bu cesur ve önemli yapıtlar bağlamında antikitenin daima gelecekle ilgili bir yanı bulunduğunu öne çıkarmak istiyorum”.

Çağdaş sanatın önemli temsilcilerinden biri olan Genco Gülan, çoğu Anadolu topraklarından çıkartılmış Antik heykelleri yorumlarken öncelikle 'Halikarnas Balıkçısı' Cevat Şakir’e referans verir. Heykellere gerçek insanlardan veya nesnelerden kalıp ile alınmış parçalar ekler. Hermes, Poseydon ve Zeus’u adeta birer mutant ya da droid haline getirirken günümüz insanının gelecekteki evrimini sorgular.

Antik Gelecek sergisinde Gülan’ın Antik Plastik ve Geleceğin Arkeolojisi serisinden parçalar yer alacak. Sergiye temel teşkil eden Genco Gülan’ın Geleceğin Arkeolojisi serisinden yapıtlar daha önce Cer Modern, ENKA okulları, Galeri Artist Berlin, Piramid Sanat ve İzmir Resim Heykel müzelerinde sergilenmişti. Yine aynı seriden heykeller Selanik Çağdaş Sanat Müzesi ve İstanbul Modern koleksiyonlarına girmişti.

Genco Gülan robotlar ile yaptığı çalışması ile 2005 EMAF ödülü alan ekipte yer almış, 2011 yılında Sovereign Avrupa Sanat ödüllerinde finalist seçilmiş ve 2015 Ege Art Usta Sanatçı ödüllerine layık görülmüştür.

Gülan’ın sergisi 13 Temmuz 2017’ye kadar Galeri KHAS’da ziyarete açık olacak.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!
Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT