Gökte Tunç - Circle / Çember Sergisi

Tarihler: 15 Nisan 2014 Salı ~ 15 Mayıs 2014 Perşembe

Yer: G-Art Galeri

Adres: Tomtom Mah. Kumbaracı Yokuşu No: 37/A Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 243 66 22

Web: http://http://www.g-artgaleri.com

E Posta: info@g-artgaleri.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Nis 15, 2014 ~ May 15, 2014

On yılı aşkın süredir endüstriyel atıklar ile sanat üretimi yapan Gökte Tunç, yeni sergisi CIRCLE / ÇEMBER ile 15 Nisan 2014 Salı, G-art Beyoğlu'nda…

Yeni adresi Beyoğlu Kumbaracı Yokuşunda birbirinden özel sergilere ev sahipliği yapmaya devam eden G-art, 15 Nisan'da başarılı sanatçı Gökte Tunç'un CIRCLE / ÇEMBER isimli güncel işlerini görücüye çıkaracak.

Yine atıklar kullanarak ürettiği bu sergisinde sanatçı, yeni bir malzeme olarak ayna yüzeyini işlerine ekliyor. Çember, hem fiziksel dünyada hem de inanç dünyasında sonsuz döngü ve sonsuz enerjiyi simgeler. Her şeyin bu yaşamsal enerji içerisinde değişimi, gelişimi, düzen ve düzensizlik, entropi kavramları üzerinde düşünüyor ve bizi de düşünmeye itiyor ve algımızla oynayarak bunu sağlamaya çalışıyor. Yarattığı illüzyona sebep olan bazen form, bazen de renk oluyor. Gerçek ve görünen üzerine, “Her gördüğümüz gerçek midir?” sorusunu sorduruyor.

Farklı algılara ve illüzyona sebep olan bu işler bize oldukça estetik geliyor, çünkü içiçe giren mükemmel uyum ve denge örnekleriyle karşılaşıyoruz, tıpkı doğadaki gibi. Doğadaki gerçek referanslar bizim işler ile bir ilişki kurmamızı sağlıyor. Sakin, minimal, yumuşak uyum içerisinde gördüğümüz düzende, kütle ve yığınlar şeklindeki değişik yapılanmalar başta düzeni bozan eleman gibi görünse de , onların da kendi içinde oldukça uyumlu olduğunu görmeye başlıyoruz. Rastgele çizilmiş gibi görünen çizgiler bile bir süre sonra düzenin devamlılığını sağlayan, düzene hizmet eden dengeyi sağlayan olarak varlığını kabul ettiriyor. Ve “Entropi” kavramıyla yüzleşiyoruz. Minimum enerji-maksimum düzensizlik. Minimalizmin ve mutlak dengenin sırrı.

Sanatçının ağırlıklı olarak kullandığı iki renk beyaz ve mavi. Beyaz sonsuzluk, mavi ise gizem, sır, bilinmeyeni temsil ediyor onun için. Kare işler de ise, sert bir kontur içerisinde yer alan yine onlarca çember algısı, sanki başka bir aleme geçiş, kapı gibi algılanıp, bizi bir yolculuğa hazırlıyor. Bir sure sonra kare konturu görmemeye başlıyoruz. Bu durumda gördüğümüz şey nereden , hangi açıdan baktığımıza göre “Kare mi yoksa çember midir gördüğümüz şey? “ sorusu oluşturmaya başlıyor.

Sıkça karşılaştığımız bu çemberlerin aslında bir bütünleştiren, toparlayan , anlamsızı anlamlı hale getiren mutlak yapı olduğunu görüyoruz .

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!
Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT