Güçlü Öztekin - İyi İşler Zaman Alır, Müthiş Şeyler Aniden Olur

Tarihler: 11 Mart 2013 Pazartesi ~ 30 Mart 2013 Cumartesi

Yer: Rampa

Adres: Şair Nedim Cad. No: 21A Beşiktaş İstanbul

Telefon: 0212 327 08 00

Faks: 0212 327 08 01

Web: http://http://www.rampaistanbul.com

E Posta: info@rampaistanbul.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Mar 11, 2013 ~ Mar 30, 2013

RAMPA, Güçlü Öztekİn’İn ‘İyİ İşler Zaman Alır Müthİş şeyler Anİden Olur’ Adlı Sergisine ev sAhİPlİğİ Yapıyor. Güçlü Öztekin, 2010’da Rampa’daki sergisinde farklı boyut ve araçları kullanarak dönüştürdüğü mekanı, yeni sergisinde daha steril bir şekilde bölüyor, organize ediyor; mekanda hapsolan işler birbiriyle ilişki kurarken aynı zamanda Rampa’nın mimari yapısına ve sanatçının bilinçli ama geçici bir işgalci olduğuna da gönderme yapıyor.

Güçlü Öztekin’in Rampa’daki ikinci sergisi, sanatçının sergi mekanı ve kendi üretimiyle ilgili çok katmanlı ilişkisini kurcalar nitelikte. Ana sergi mekanını bölen Öztekin, ‘soyut’ ve ‘portre’ olarak grupladığı işlerini sırt sırta sergiliyor. ‘Soyut’ olan eserler sanatçının kullandığı farklı şekil ve figürlerin parçalanmış, bölünmüş ve yerinden edilmiş halleri olarak okunabilecekken portrelerde bir insan “tip”ine doğru gidildiği düşünülebilir. Soyut ve portreler, kullanılan malzeme ve Öztekin’in görsel dili ile bağdaşırken, aralarındaki keskin ayrım ve içerdikleri düşünülen konunun ön plana çıkarılması, sanatçının pratiğini bölerken birleştirir nitelikte. Böylelikle kendi işlerinde yarattığı bu yapay, yüzeysel çatallanmayı bir üretim sathı olarak kullanıyor. Bıçak sırtını andıran duvarın iki tarafına aynı anda hakim olamayan izleyici, ‘dışarıda’ bırakılmış işler aracılığıyla Öztekin’in her sergisinde baştan kurguladığı, bozduğu çerçeveyi görmeye davet ediliyor.

Sokak seviyesindeki sergi mekanı ise, ana sergi mekanındaki keskin ayrımın aksine bir beyin fırtınasının görselleştirilmiş hali niteliğinde. Mekanı iki ve üç boyutlu şeylerle işgal eden, sahiplenen Öztekin aynı sergi kapsamında mekan içinde mekan üreterek izleyiciyi parça parça zevk almaya teşvik ediyor; üretim sürecini sergileme sürecinden ayırmayan Öztekin’in bu tavrı ile, sergi amibimsi bir yaratık gibi hareket ediyor.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!
Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT