Hatice Güleryüz - İleri Sar

Tarihler: 01 Mart 2014 Cumartesi ~ 05 Nisan 2014 Cumartesi

Yer: Rampa

Adres: Şair Nedim Cad. No: 21A Beşiktaş İstanbul

Telefon: 0212 327 08 00

Faks: 0212 327 08 01

Web: http://http://www.rampaistanbul.com

E Posta: info@rampaistanbul.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Mar 1, 2014 ~ Nis 5, 2014

Uluslararası platformda 8mm film yerleştirmeleriyle tanınan Hatice Güleryüz'ün çalışmaları pek çok farklı ifade ve görsel üretimi şekline dayanıyor. Kendini tek bir mecranın parametreleri ile kısıtlamayan Güleryüz, inşa edilmiş gerçeklikler, bellek ve dil gibi konular üzerine odaklanıyor. Farklı malzemeler/teknikler kullanarak bu kavramların değişik biçim ve ifade olanaklarını araştırıyor. Bir çok mecranın bir arada kullanılması, sanatçının farklı katmanlar oluşturmasına olanak sağlayarak, dikkati işlerin hem kendi içinde hem de birbirleri arasında oluşan anlatılara çekiyor.

Hatice Güleryüz'ün “İleri Sar” adını taşıyan Türkiye'deki ilk tek kişilik sergisi, sanatçının video, resim, ışıklı heykel ve yerleştirmelerini bir araya getiriyor. Üç boyutlu bir deneyime dönüşecek Rampa’daki sergi algı ve anlayışın sınırlarıyla oynayarak seyirciyi şaşırtmayı hedefliyor. Siyaset yüklü içerikleriyle yere ve zaman özel olan Güleryüz’ün eserleri, sanatçının dil ile olan deneyimlerine odaklanıyor.

Sergiye de adını veren Ileri Sar isimli videosunda Güleryüz bilincimizin sınırlarını araştırıyor. Ileri Sar, Güleryüz’ün inşa edilmiş temsilinin doğasını, karaketerler ve sahneler arasında keskin kesmeler ve yüksek kontrast aracılığıyla vurguluyor. Biz Siz, işe adını da veren iki kelimeden oluşan bu neon ve LED ışıklı iş ise toplumsal kutuplaşmaların ince bir sorgulaması olarak karşımıza çıkıyor. Güleryüz’ün, bir anı, durumu ya da ruh halini tasvir eden desen serileri de tek bir metal şerit üzerinde birlikte görüntülendiğinde daha genel ve sürekli bir hikayeye işaret eden anlatılara dönüşüyor.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!
Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT