Herkesin Festivali, Boğaziçi Film Festivali Başladı

Tarihler: 22 Kasım 2013 Cuma ~ 30 Kasım 2013 Cumartesi

Yer: Çeşitli Mekanlar

Ücret: Ücretsiz

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kas 22, 2013 ~ Kas 30, 2013

Herkes film çekebilir, herkes izleyebilir!

"Herkes film çekebilir" sloganıyla yola çıkan festival, gösterimlerine 14 Kasım'da başladı. Festival 30 Kasım'a kadar devam edecek. Kapısı tüm sinema severlere açık olan festivalin gösterim ve etkinlikleri ücretsiz!

"Etik, estetik ve teknik" bütünlüğe sahip tüm filmlerin kabul edildiği festivalde 60 kısa film yarışıyor. Jüride Yüksel Aksu, Ezel Akay, Ahmet Mümtaz Taylan gibi isimlerin yer aldığı, Demet Akbağ’ın başkanı olduğu büyük ödül jürisinde Osman Sınav, Ömer Vargı, Peggy Rajski ve Mohydeen Izzat Quandour'un bulunduğu heyet, bu üç kritere göre en iyileri belirleyecek. Ödüller 1 Aralık'ta yapılacak törenle açıklanacak.

Kazanan kısa film ise Türkiye'de verilecek en büyük ödülün sahibi olacak. Boğaziçi Film Festivali finalinde büyük ödül tam 50.000 TL. Bu ödül ile kısa filmin önemine dikkat çeken Festival, uzun metraj hayali kuran genç yönetmenlere sadece cesaret değil, başlangıç sağlayacak maddi imkanı da veriyor.

Festival yönetimi sektördeki üretimi desteklemek için herkesin katılabileceği eğitim seminerleri de veriyor. 26 Kasım Salı günü saat 18:00'de Atlas sinemasında film alanında bakanlıktan fon desteği almak isteyenlere T.C. Kültür Bakanlığı Destek Kurulu üyesi Kamil Koç tarafından bir seminer verilecek.

Festival bu sene, 2009 yılında aramızdan ayrılan Türk sinemasının en özgün karakterinden biri olan Ahmet Uluçay’a adanıyor.

Önümüzdeki yıllarda Boğaziçi Film Festivali'nin kapsamının genişlemesi hedefleniyor. Festival, üçüncü yılında uzun metraj filmler için de kapılarını açıyor olacak.

Festival programı, film seçkisi ve etkinliklerden oluşuyor. Film gösterimleri; 15-24 Kasım tarihlerinde Atlas Sineması, Sinemajestik Sineması, Tarık Zafer Tuna’ya Kültür Merkezi ve Bağlarbaşı Kültür Merkezi’nde yapılacak. 18-30 Kasım tarihlerinde gerçekleşecek atölyeler ve sempozyumlar İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde, söyleşiler ise Tarık Zafer Tuna’ya Kültür Merkezi ve Atlas Sineması’nda

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!
Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT