İngiliz Kraliyet Mimarlar Enstitüsü(Riba)'nden Ödüllü Eserleri Sergileyecek

Tarihler: 20 Mayıs 2013 Pazartesi ~ 31 Ağustos 2013 Cumartesi

Yer: Kadir Has Üniversitesi Rezan Has Müzesi

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr May 20, 2013 ~ Ağu 31, 2013

İngiliz Kraliyet Mimarlar Enstitüsü(Rıba) 2012 Öğrenci Projesi Yarışması'nda Ödül Alan 98 Proje Kadir Has Üniversitesi Rezan Has Müzesi’nde Sergileniyor.

İngiliz Kraliyet Mimarlar Enstitüsü tarafından Başkanlık Madalyası’na layık görülen 98 proje ve bu projelerle ilgili film çalışmaları Kadir Has Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Mimarlık Bölümü ve Rezan Has Müzesi evsahipliğinde 12 Temmuz tarihine kadar Rezan Has Müzesi’nde sergilenecek.

İngiliz Kraliyet Mimarlar Enstitüsü (Royal Institute of British Architects - RIBA) Başkanlık Madalyası, mimarlık eğitimi alan öğrencilere, mimarlık eğitiminde mükemmelliği desteklemek, yeteneklerini ödüllendirmek ve dünya çapında mimarlık tartışmalarını teşvik etmek amacı ile 1836’dan bu yana her yıl veriliyor. Seçilen projeler Londra, Belfast, Bournemouth, Canterbury, Edinburgh, Glasgow, Leicester, Liverpool, Newcastle ve Plymouth’da sergilenmelerinin ardından Avustralya, İrlanda, Romanya, Singapur, Türkiye ve Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) gibi ülkelerde ilgililerle paylaşılıyor. Başkanlık Madalyaları halen mimarlık eğitiminde dünyada öğrencilere verilen en prestijli ödül olarak kabul edilmektedir.

1836’da mimarlık alanında başarılı metinlere verilen RIBA Gümüş Madalyası olarak başlayan (1855’ten itibaren de yetenekli mezunlar tarafından çizilmiş rölövelere verilen) ödüller ilk kez 1848’de takdim edilen Kraliyet Altın Madalyası’ndan daha eski olup, RIBA’nın en uzun ömürlü ödülleridir.

Sergi, her gün saat 9:00-18:00 arası ziyaret edilebilir.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!
Unhandled Exception.
SQLSTATE[42000]: Syntax error or access violation: 1064 syntax error, unexpected $end, expecting FTS_TERM or FTS_NUMB or '*'
You can find the error back in the log.