Kadın Sanatçılardan Kimlikleri Sorgulatan Proje: Perde Arkası

Tarihler: 01 Temmuz 2013 Pazartesi ~ 15 Temmuz 2013 Pazartesi

Yer: Arc Sanat Galerisi

Adres: Kemerburgaz-Arcadium Life Göktürk/İstanbul Cad. Telekom Sok. 3/3 (WOODS Home Binası) Eyüp İstanbul

Telefon: 0212 322 00 55

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Tem 1, 2013 ~ Tem 15, 2013

Tasarımcı Neslin Dölay ve Fotoğraf Sanatçısı Ceylan Atuk, ‘Perde Arkası’ isimli projeleriyle sanatseverlerle buluşuyor. Projede yer alan eserler, “ Perde Arkası - İstanbulana – Boyut” adlı üçlemenin ilk bölümünü oluştururken, sergi 15 Temmuz tarihine kadar gezilebilecek.

Yaz aylarının sıcak günlerinde, sanatla nefes almak isteyenler ARC Sanat Galerisi’nde 15 Temmuz tarihine kadar açık kalacak ‘Perde Arkası’ isimli sergiyi ziyaret edebilirler. Tasarımcı/Ressam Neslin Dölay ve fotoğraf sanatçısı Ceylan Atuk’un bir araya gelerek hayata geçirdikleri sergi; “Perde Arkası - İstanbulana – Boyut” başlıklı üçlemenin ilk bölümünü oluşturuyor. Kişiliğimizin önüne ya da arkasına yerleştirdiğimiz benliklerin arka planını sorgulayan “Perde Arkası” aynı zamanda yeni faaliyete başlayan ARC Sanat Galerisi’nin açılış sergisi olarak çıkıyor karşımıza.

Kendi alanlarında bağımsız çalışmalarını sürdürürken özel projeler için bir araya gelen Dölay ve Atuk; Perde Arkası”nda farklı alanlardaki teknikleri harmanlayarak 12 adet eser ortaya çıkardı. Topluma, aileye ve yaşama bağlı olarak kişinin benliğine uzaktan bakan yapıtlar, dayatılanlara ve bu süreç içerisinde oluşan kimliklere dair bir proje olarak ele alındı. Kişinin üst benliği; fotoğraf ve kolaj anlatımı ile gözler önüne seriliyor. Tasarımın ve fotoğraf sanatının birleşmesi projeye zenginlik katarak devamlılık sağlarken sanatçılar; ‘Yaşamımız süresince içimizde kaç benlik barındırabiliriz?”, ‘Benliklerimizin hepsini sahiplenebilir miyiz?”, “Bazılarını dışlayabilir miyiz?”, “Benliğimizle nasıl yüzleşiriz?’ sorularını sorarak, izleyiciyi de de bu sorularla yüzleştirmeyi amaçlıyor. Projenin asıl konseptini oluşturan soru sordukça var olan tasarımlar böylece “Soru sordurarak insanları ve tasarımı yönlendirebilir miyiz?” sorusuna evriliyor. Bu çalışma yaşayan bir proje olmaya devam ederek, kişinin düşünmeye devam edip, verileri olanlarla yetinmek yerine sordukça, sorguladıkça varoluşuna katkı sürdürdüğünü göstermeyi hedefliyor.

Sergi 15 Temmuz tarihine kadar ARC Sanat Galerisi’nde ziyaretçilere açık olacak.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!
Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT