Katı Olan Her Şey ve Uluslararası YAP 2014-2015 Finalistleri Sergisi

Tarihler: 11 Haziran 2015 Perşembe ~ 15 Kasım 2015 Pazar

Yer: İstanbul Modern

Adres: Meclis-i Mebusan Cad. Liman İşletmeleri Sahası Karaköy Beyoğlu İstanbul

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Haz 11, 2015 ~ Kas 15, 2015

İstanbul Modern ve MoMA/MoMA PS1 işbirliğiyle düzenlenenYAP İstanbul Modern’de müze bahçesinde geçici bir yapı, uluslararası bir mimarlık sergisi ve açık hava etkinlikleri yer alıyor

İstanbul Modern’in bahçesinde ‘‘Katı Olan Her Şey’’

İstanbul Modern’in The Museum of Modern Art (MoMA) ve MoMA PS1 işbirliğiyle; Garanti Bankası, Polimeks Holding ve VitrA eş sponsorluğunda gerçekleştirdiği YAP İstanbul Modern: Yeni Mimarlık Programı’nın ikinci geçici yapısı “Katı Olan Her Şey” ve Uluslararası “YAP 2014-2015 Finalistleri” sergisi 9 Haziran’da ziyarete açıldı.

PATTU (Cem Kozar, Işıl Ünal) tarafından tasarlanan, mühendislik ve yapım desteğini Metal Yapı’nın üstlendiği projenin bölgede inşa edilmiş önceki binaların geometrilerini birbirleriyle çarpıştırarak kaotik bir biçime sokan “KATI OLAN HER ŞEY”, 10 Haziran – 15 Kasım 2015 tarihleri arasında aynı zamanda müzenin özellikle gençlere yönelik düzenleyeceği paralel etkinlikler için kullanılacak.

Prof. Dr. Suha Özkan’ın başkanlığında mimarlık uzmanları, İstanbul Modern ve diğer YAP: Yeni Mimarlık Programı temsilcilerinden oluşan seçici kurulun finale kalan beş mimarlık oluşumunun önerileri arasından seçtiği “KATI OLAN HER ŞEY” adlı proje, İstanbul Modern’in üzerinde bulunduğu bölgenin endüstriyel tarihinden beslenirken, hem geçmişe dair bir hatırlatma yapıyor hem de geleceğe daha eleştirel bakmayı öneriyor.

İstanbul Modern’in 2012 yılında The Museum of Modern Art (MoMA) ve MoMA PS1 işbirliğiyle başlattığı YAP İstanbul Modern: Yeni Mimarlık Programı, iki yılda bir, yaz aylarında, genç ve yükselen mimarlara İstanbul Modern’in dış mekânında geçici bir yapı tasarlama fırsatı sunuyor. 1998 yılında ABD, New York’taki MoMA PS1’da başlayan program, İstanbul Modern’in yanı sıra Şili, Santiago’daki CONSTRUCTO; İtalya, Roma’daki XXI. Yüzyıl Sanatları Ulusal Müzesi (MAXXI) ve Güney Kore, Seul’daki Modern ve Çağdaş Sanatlar Ulusal Müzesi’nin (MMCA) dahil olduğu uluslararası bir ortaklıkla yürütülüyor.

YAP: Yeni Mimarlık Programı’na davet edilen mimar ve tasarımcılar, sürdürülebilirlik, geri dönüşüm ve yeniden kullanım gibi ekolojik çözümler öneren; gölgelik, su ve oturma alanı gibi öğelerle açık havadaki alanların kullanım olanaklarını artıran yenilikçi mimari tasarımlar yapmak için teşvik ediliyor. Kentte popüler yazlık mekânlardan birine dönüşen bu tasarımların ziyaretçileri kentin sıcağından koruması, çeşitli etkinliklere ev sahipliği yapması, kentli için yakın sosyal alanlar yaratması ve tüm bunları makul mali ve mimari çözümlerle başarması gerekiyor.

Program koordinatörleri Çelenk Bafra ve Pelin Derviş’in küratörlüğünde 2014 ve 2015 yıllarında Türkiye’de ve diğer uluslararası ortaklar tarafından programa davet edilen finalistlerin projeleri maket, görsel ve videolardan oluşan bir sergiyle İstanbul Modern’in kısa süreli sergi alanında 2 Ağustos’a dek izleyiciyle buluşuyor.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!
Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT