Kazım Karakaya - Dönüşüm Transformation

Tarihler: 11 Kasım 2014 Salı ~ 13 Aralık 2014 Cumartesi

Yer: Bozlu Art Project Nişantaşı

Adres: Teşvikiye Cad. No:45/131 İsmet Apt. D:1 34365 Şişli İstanbul

Telefon: 0212 232 72 32

Faks: 0212 232 72 32

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kas 11, 2014 ~ Ara 13, 2014

KAZIM KARAKAYA’NIN, BURSA’DAKİ DEMİR-ÇELİK FABRİKASINDA 5 AY BOYUNCA ÇALIŞARAK, ATIK MALZEMELERLE ÜRETTİĞİ HEYKELLERİNDEN OLUŞAN BİR SEÇKİYİ BOZLU ART PROJECT'TE...

Bozlu Art Project Nişantaşı, fuarlarla birlikte giderek hareketlenen sanat sezonuna heykeltıraş Kazım Karakaya sergisi ile devam ediyor. “Dönüşüm” isimli sergi, sanatçının son dönemde ürettiği yapıtlarının yanı sıra, Bursa’daki demir-çelik fabrikasında 5 ay boyunca çalışarak, atık malzemelerle ürettiği 11 heykelden oluşan bir seçkiyi içeriyor. “Herhangi bir nesnenin çağrışımlarının okunması mevcut kanının, önsel bilginin, yıkılması ile gerçekleşir. Aynı form, aynı malzemeden, farklı yansıtmaları kendi içinde taşıyabilir mi? sorusuna ‘Evet!’ cevabını veriyorum.” diyen Kazım Karakaya’nın bu sergisinde taş, alüminyum ve demir gibi farklı medyumlarla yaratıcılığın sınırlarını zorladığına, değişmeyen form dilinin malzemeyle birlikte çeşitlendiğine ve atık malzemenin ‘dönüşüm’üne tanıklık etmek mümkün olacak.

“Dönüşüm” isimli sergi atık malzemenin yeniden kullanımıyla birlikte endüstriyel üretimin sanatsal yaratıma dönüşmesini imlerken, bir taraftan da sergide yer alan “Savaşçılar” serisinde olduğu gibi insan olabilme hallerini ve güncel olaylardan hareketle insanın ‘dönüşüm’ünü sorguluyor. Sanatçının her geçen gün daha fazla normalleşen şiddet olaylarına karşı adeta bilinçaltının verdiği bir refleksle ürettiği “Savaşçılar” serisi heykelin ışık, gölge, boşluk, doluluk gibi biçimsel karşıtlıklarına atfen insanoğlunun içinde yaşattığı duyguların ve çelişkilerin karşıtlığını yansıtıyor.

Kafka’nın Gregor Samsa karakteri ile somutlaştırdığı kendine ve topluma yabancılaşan, günlük yaşamda derinliksiz ilişkiler yaşayan bireyin metaforu olan “Dönüşüm” isimli ünlü romanına atıfta bulunan sergi, malzemenin dönüşümüyle yeni bir biçim ve içerik kazanması ile insanoğlunun edilgen kalıplarla birlikte kendine yabancılaşması arasındaki ilişkiyi irdeliyor.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!
Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT