Kes Yapıştır - Cut Paste Kolaj Sergisi

Tarihler: 10 Haziran 2012 Pazar ~ 31 Ağustos 2012 Cuma

Yer: Galeri İlayda

Adres: Hüsrev Gerede Cad. No:37 Teşvikiye İstanbul İstanbul

Telefon: 0212 227 92 92

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Haz 10, 2012 ~ Ağu 31, 2012

Bir grup sergisinin ötesinde, kolaj sanatına bir saygı duruşu yapan “Kes-Yapıştır” başlıklı sergi farklı kuşak ve disiplinlerden; Baysan Yüksel, Damla Özdemir, Gamze Taşdan, Hüseyin Rüstemoğlu, Muharrem Çetin, Neslihan Koyuncu, Özge Enginoz, Rafet Arslan ve Sezgi Kuttaş’ı bir araya getiriyor.

“Kes-Yapıştır”, yüzyılı aşkın zamandır modern sanatın en önemli estetik ifade araçlarından “kolaj”’ı merkezine alarak; ülkemiz sanatında çok irdelenmemiş bir sanata dair açığı kapatmaya da adım atıyor.

Baysan Yüksel; illüstrasyon ile kolaj sanatını yan yana getiren sanatçı, kişisel hikayelerini yaratıcı medyumları iç içe getirerek anlatıyor ve güncel bir kolaj dilini yokluyor.

Damla Özdemir; kolajla yarattığı portreleri üst üste bindirdiği ahşap yüzeyler üzerinde ustaca yan yana getiriyor ve oluşturduğu her katmanı oya gibi işliyor.

Gamze Taşdan; klasik kolaj geleneğine selam gönderen işlerinde, günümüze dair moda, reklam ve mimari imgelerden renkli bir dünya yaratıyor.

Hüseyin Rüstemoğlu; bireyin modern toplumda yaşadığı izolasyon halini, beden üzerinden şiirsel bir dil ile kolaj/resimlerine aktarıyor.

Muharrem Çetin; çok parçalı yüzeyler oluşturarak renkli üslubu ile kolaj üzerinden afiş sanatına da göz kırpıyor.

Neslihan Koyuncu; çizim ve resmi kullanarak, günümüzün popüler medyumu kumaştan kestiği/diktiği parçaları yan yana getirip farklı portre denemeleri sunuyor.

Özge Enginoz; kağıt üzerine asetat yapıştırarak beden’den mitolojiye geniş yelpazede görsel malzemeyi başarı ile yan yana getiriyor ve yer yer soyut sanata yaklaşan deneylere soyunuyor.

Rafet Arslan; farklı disiplinleri /medyumları iç içe sokarak, “mutant sanat” adını verdiği yapıtları üreten sanatçı; ülkemizde kolaj sanatının inatçı üreticisi olarak ta biliniyor.

Sezgi Kuttaş; çok farklı, zengin malzemeleri yan yana getirerek yaratıcı hayvan portrelerinden oluşan serisini izleyici ile paylaşıyor.

Güncel sanatın olanca renkli, yaratıcı, genç ve yenilikçi yapıtlarını yan yana getiren “Kes-Yapıştır” sergimize yaz boyunca tüm sanatseverleri bekleriz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!
Unhandled Exception.
SQLSTATE[42000]: Syntax error or access violation: 1064 syntax error, unexpected $end, expecting FTS_TERM or FTS_NUMB or '*'
You can find the error back in the log.