Luz Blanco - Eden / The End

Tarihler: 15 Mayıs 2014 Perşembe ~ 14 Haziran 2014 Cumartesi

Yer: Sanatorium

Adres: Asmalı Mescit Mah. Asmalı Mescit Sok. No: 32/A Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 293 67 17

Web: http://http://www.sanatorium.com.tr

E Posta: info@sanatorium.com.tr

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr May 15, 2014 ~ Haz 14, 2014

15 Mayıs – 14 Haziran 2014 tarihleri arasında Sanatorium’da ikinci kişisel sergisini gerçekleştirecek olan Luz Blanco, aslından ayrılmış ve yeniden inşa edilmiş imgelerden oluşan rastlantısal bir döngü görünümündeki yeni serisini sunuyor.

Blanco, çizimlerini manipüle ettiği film ve belgesel görsellerinden elde ediyor. Bu sayede sanatçı, grafiklerin yeniden yaratım sürecinde kendi yollarını bulmalarını sağlarken; bizleri diyalektik bir biraraya getirme süreciyle baş başa bırakıyor:

Görsel hikâyelerin parçalanışı, tıpkı ikonik objeler gibi gizemli, ortalığa saçılmış, ufalanmış ve kırılgan anlatılar yaratır. Eğer bir anlatı varsa, kendi kurallarını zorla kabul ettiremez; çünkü ortaya çıkan ani imgeyi yakalamak uğruna hikayeleri sonlandırma çabaları başarısız olur.

Sanatçıya göre, fotoğraf yoluyla yeniden yaratılmış çizimler bir nevi hatıra filtresi işlevi görüyor. Blanco’nun çizim pratikleri ise, transparan/silik, kurgusal/sahici gibi ikilemleri içinde barındırarak, büyüleyici gerçeklikleri ve boşluklarıyla hatıravari bir his teşkil eden imajları oluşturuyor.

Odak noktası parçalanmış anılar olan bu sergi, çizimleri parçalarına ayrılmış ve yeniden inşa edilmiş imgeleri tümleşik bir süreçte biraraya getirip bize sunmayı amaçlıyor. ‘Eden’ (Cennet) ve ‘The End’ (Son) arasında bir dil kendisini yeniden inşa ediyor.

Fransız-İspanyol sanatçı Luz Blanco İstanbul’da yaşıyor ve üretimini sürdürüyor. Eğitimini Paris’teki Duperré Güzel Sanatlar Lisesi’nde tamamladıktan sonra video, deneysel film ve fotoğraf gibi çeşitli medyaları kullanarak üretimler ortaya koydu. İşlerini daha önce Fransa ve Türkiye’de sergileyen Blanco, son dönem işlerinde fotoğrafik görüntüler üzerine çizim tekniğini işliyor. Sanatçı, grafiği bilinçdışı bir anlatım ve içerik aracı olarak ele alıyor.

www.sanatorium.com.tr

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!
Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT