Magnum Fotoğrafçısı Inge Morath’dan Tuna Fotoğrafları

Tarihler: 09 Mart 2015 Pazartesi ~ 29 Nisan 2015 Çarşamba

Yer: Özel Sen Jorj Avusturya Hastanesi

Adres: Bereketzade Medresesi Sk. No.7 Beyoğlu İstanbul

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Mar 9, 2015 ~ Nis 29, 2015

Fotoğraf tarihinin en önemli kadın fotoğrafçılarından Inge Morath’ın Tuna Nehri fotoğrafları, Avusturya Kültür Ofisi’nin katkılarıyla sanatseverlere sunuluyor. Sanatçının, 1965 – 1995 arasında, 30 yıl boyunca, objektifiyle tanıklık ettiği Tuna ve kıyısındaki medeniyetlerin hikayesi, Sen Jorj Avusturya Hastanesi’ndeki sergide yer alan 77 fotoğrafla aktarılıyor. Sergi, 29 Nisan’a kadar ziyaret edilebilir.

1923’te Avusturya’da doğan ve 79 yıllık ömrüne, dünyanın dört bir tarafından insan hikayeleri sığdıran Inge Morath; Avrupa, Kuzey Afrika, Orta Doğu, Rusya ve Çin’e kadar geniş bir coğrafyada yaşamı fotoğrafladı ve tüm dünyada fotoğrafları sergilendi. Magnum fotoğrafçısı Morath’ın “Tuna” sergisi ise, sanatçının 30 yıl boyunca, kaynağı Schwarzwald’den, döküldüğü Karadeniz’e kadar fotoğraflayarak takip ettiği Tuna Nehri’ne dair izlenimlerini bir araya getiriyor. Inge Morath’ın “Tuna” fotoğrafları, sanatçının hümanizm dolu görsel anlatım diliyle, nehirlerin sadece sudan ibaret olmadığını gösteriyor izleyiciye. Nehrin kıyısında, kuşaklar boyunca yazılan tarih, birbiri ardına gelen medeniyetlerin çeşitliliği, akarsuyun bu kültürleri ayırdığı ve birleştirdiği öğeler, Morath’ın fotoğraflarıyla belgeleniyor.

Avusturya Kültür Ofisi’nin desteğiyle gerçekleşen sergi, 29 Nisan’a kadar Sen Jorj Avusturya Hastanesi’nde sanatseverlerin ziyaretine açık olacak.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!
Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT