Matmazel Julie

Tarihler: 29 Mart 2013 Cuma ~ 29 Mart 2013 Cuma 29 Mart - Saat:20:30

Yer: Sahne Cihangir

Ücret: Tam 35 TL İndirimli: 25 TL

Nereden Alınır: Mybilet, Sahne Cihangir Gişe

Adres: Ağa Hamamı Caddesi Taktaki Yokuşu 2B Cihangir Beyoglu İstanbul

Telefon: 0212 245 21 09

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Mar 29, 2013 ~ Mar 29, 2013

İstanbul İsveç Konsolosluğu, Swedish Institute ve TC Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkılarıyla, ölümünün 100. yılında August Strindberg’i anıyoruz... Modern tiyatronun öncülerinden İsveçli yazar Strindberg’in 1888 yılında yazdığı Matmazel Julie adlı oyun, aynı dönem yazarlarından Norveçli Henrik İbsen’in Bir Bebek Evi adlı oyununa cevap niteliği taşıyor.

Tiyatro Boyalı Kuş’a 2009 yılında İbsen Ödülleri’ni kazandıran Bir Bebek Evi’nden (topluluğun verdiği adla Nora/Nure) sonra, grup 2012 sezonunda Matmazel Julie’yi sahneliyor.

İnsanın varoluş sorunsalını temel alan oyun, sınıf çatışması ile toplumsal cinsiyet rolleri arasındaki gerilimi merkeze alarak tiyatroyu, hayatı, belirlenmiş senaryoları, davranış modellerini eleştiriyor ve tartışıyor.

Bir kontun evinin mutfağında geçen oyun, bir yaz dönümü gecesinde gündelik hayatlarından sıyrılmaya çalışan ve farklı senaryoları denemeye çalışıp kalıplarını yıkmakla uğraşan üç karakterin tiyatral bir yolculuğu.

Kont’un evden gitmesiyle gelmesi arasındaki zaman diliminde yaşanan olayları ve yaratılan durumları ele alan oyunda Tiyatro Boyalı Kuş, erkek egemen sistemin insanlar üzerindeki baskısına, sınıfsal farklılıklarla birlikte cinsiyet farklılıklarının da yarattığı çelişkilere, bizlere biçilen toplumsal rolleri oynamak zorunda kalma durumumuza dikkat çekiyor. Aynı zamanda bu kalıpların dışına çıkma çabalarının da çözümsüzlüğünün altını çizmeye çalışıyor.

Oyun gündelik hayatın dışında bir yaz dönümü gecesinde, bir başka deyişle rutinin dışına çıkılması beklenen bir zamanda ve Kont’un yani iktidarın evden gitmesi ile gelmesi arasındaki bir zamanda geçer. Üç karakter -Julie, Jean ve Kristin-, tam da bu zamanın içinde kendi rollerine karşı durmaya çalışırlar. Ancak kullandıkları yöntemler ya da yarattıkları senaryolar da, erkek egemen sistemin ürettiklerinden başka bir şey değildir.

Kont’un eve dönmesiyle, yüzyıllardır bildiğimiz bir senaryo yine aynı son ile sona erecektir...

Erk yine kazanacaktır.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!
Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT