Mehmet Ali Uysal - RESİM

Tarihler: 11 Eylül 2013 Çarşamba ~ 26 Ekim 2013 Cumartesi

Yer: Pi Artworks Galatasaray

Adres: İstiklal Cad. Mısır Apt. 163/4 34430 Galatasaray Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 293 71 03

Faks: 0212 293 67 09

Web: http://http://www.piartworks.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eyl 11, 2013 ~ Eki 26, 2013

Mehmet Ali Uysal Pi Artworks’deki üçüncü kişisel sergisinde ‘’Resim’’lerini izleyiciyle buluşturuyor. ‘’Var’’la ‘’yok’’ arasında gidip gelen bu resimler görünmüyorlar ama var olduklarını iddia ediyorlar. Uysal, izleyicinin algısıyla oynuyor. Duvara gömülmüş resimleri zihninde yaratması için izleyiciyi kışkırtıyor, zorluyor. Galeriye girdiğimizde bomboş beyaz bir alan karşılıyor bizi. Heykel yerleştirmeler aynı galeri duvarları gibi alçıdan yapılmış. Farklı biçim ve boyutlardaki Rönesans dönemi çerçevelerini göz yavaş yavaş algılamaya başlıyor.

Uysal’ın tüm çalışmalarında olduğu gibi, yine mekân –beyaz küp– önemli bir unsur olarak çıkıyor karşımıza. Beyaz küpün içinde, yaratıcı sürecin ve sanatı algılayış biçimini, sanatın üretimi ve mekânı değiştiren yapısıyla nasıl bir ilişki kurduğunu irdeliyor.

Sanatçı, hem galeri mekânının kavramsal ve ideolojik gücünü dönüştürmek, hem de ‘’resim’’ kavramının değişen değerine dikkat çekmek için mekâna müdahale ediyor. Mekânla bütünleşen yerleştirme, galerisiyle; müzesiyle; pazarıyla sanatın varlık mekânını sorguluyor. Bu, dışarıdan değil, içeriden bir sorgulama. Çünkü mecburen, bir nesne olarak sistemin içinde kalmaya devam ediyor. Nihayetinde, bir karşı duruşa işaret ederken, kendi varoluş mekânını da yok ediyor.

1976 yılında Mersin’de doğan Mehmet Ali Uysal 2009 yılından itibaren Pi Artworks tarafından temsil edilmektedir. Sanatçının seçilmiş kişisel sergileri; ‘’Ruhumuz Bir Oturma Yeridir’’, Art Basel Hong Kong, Çin (2013); ‘’Kabuk’’, Nesrin Esirtgen Koleksiyonu, İstanbul, Türkiye (2012), “Malist’’, Q Contemporary, Beyrut, Lübnan (2011); “Mist”, Etemad Galeri, Dubai, BAE (2011); “Tebdilibeden”, Pi Artworks , İstanbul, Türkiye (2010); “Askıda”, Pi Artworks , İstanbul, Türkiye (2010); “Ex-libris”, Gallery Eigenheim, Almanya (2008). Sanatçının seçilmiş karma sergileri; “fasa fiso” ve “+Sonsuzluk”, Cern Modern, Ankara, Türkiye (2012); 2010 Mardin Bianeli, Mardin, Türkiye (2010); Cinq Saisons Festivali, Belçika (2010); ‘’Kayıp Gerçekliğin İzinde: Nevnesil’’, Galeri Nev, Ankara, Türkiye (2009); ‘’Ex-libris’’, Galeri Eigheinheim, Almanya (2008); Çağdaş sanat programı, ‘’Le Vent Des Forets’’, Fransa (2008), ‘’Jeune Creation’’, Grand Hall Villette, Fransa (2008); ‘’Tebdilimekan’’, İstanbul, Türkiye (2005).

Sanatçının dahil olduğu seçilmiş kurumsal koleksiyonlar; Özyeğin Üniversitesi, İstanbul, Türkiye; Vehbi Koç Vakfı Koleksiyonu, İstanbul, Türkiye; Le Vent Des Forets Festivali Kurumsal Koleksiyonu, Meuse, Fransa; Chaudfontaine Parks Kurumsal Koleksiyonu, Belçika; Samdani Sanat Vakfı Koleksiyonu, Bangladeş; Jaidah Brothers Sanat Vakfı Koleksiyonu, Katar, BAE; Umea City Kurumsal Koleksiyonu, İsveç. Sanatçının 2013 yılında Dubai, New York ve Londra’ yapacağı kişisel sergilerin yanı sıra ‘’Ten 4’’ adlı enstalasyonu 2014 Avrupa Kültür Başkenti Umea etkinlikleri kapsamında İsveç-Umea’da 21 Eylül tarihinde gösterime açılacaktır.

Mehmet Ali Uysal’ın “RESİM” başlıklı sergisi 26 Ekim 2013 tarihine kadar, Pazar hariç her gün 10:30-19:30 arasında Pi Artworks İstanbul’da gezilebilir.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!
Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT