Mehmet Dere - Papercut

Tarihler: 29 Ocak 2014 Çarşamba ~ 01 Mart 2014 Cumartesi

Yer: Zorlu Center PSM Drama Sahnesi

Adres: Zorlu Center Beşiktaş İstanbul

Telefon: 0850 222 67 76

Web: http://http://www.zorlucenterpsm.com

E Posta: info@zorlucenterpsm.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Oca 29, 2014 ~ Mar 1, 2014

Zorlu Center PSM’de sıradışı bir sergi; “Papercut”

Perfromans sanatlarında olduğu kadar çağdaş sanatın da yeni adresi Zorlu Center PSM, 21 Ocak – 1 Mart tarihleri arasında artON İstanbul tarafından temsil edilen Mehmet Dere’nin Papercut adlı sergisine ev sahipliği yapıyor. “Art ON İstanbul Zorlu Center PSM’de” projesi kapsamında gerçekleştirilen üçüncü sergi olan Papercut, sanatçının görünmez hikayeleri somutlaştırdığı, 65 farklı desendan oluşan özel bir çalışma...

Görünmez hikayeleri toplamayı seven sanatçı Mehmet Dere, Zorlu Center PSM’de sıradışı sergisi ile sanatseverlerin karşısına çıkıyor. Dere, 65 adet desen çalışmasından oluşan, Papercut adını verdiği çalışmasında, spesifik bir konu üzerine odaklanmaktan ziyade bir süreci ortaya koyuyor.

Çıkış noktasını, Fransızca öğrenen birinin el yazısıyla yazdığı bir çalışma defterinden alan sergi, Dere’nin defterde yer alan kelime ve cümlelerin ifade ettiği anlamlar üzerinden, 2009 yılından bu yana internette yaptığı görsel aramaların birleşmesinden oluşuyor.

‘Görünmez hikayeler’...
Mehmet Dere’nin internette rastgele karşılaştığı görsellere kimi zaman müdahale ederek Andy Warhol gibi kültürel bir ikona dönüştürüp kimi zaman, sadece bir hayvan silueti gibi imgeleri manipüle ederek sunduğu Papercut, bölük-pörçük anlamlar arasından yeni bir anlam çıkarıyor. Desenler, defterdeki cümlelere tekabül ederken, Dere’nin kurduğu kavramsal ilişki, bir durumun sürece aktarılmasıyla birlikte parçalanmış bir yapıya gönderme yapıyor.

“Mehmet Dere’nin “Papercut” isimli sergisi, Zorlu Center PSM Galeri Alanı’nda 21 Ocak – 01 Mart tarihleri arasında ziyaret edilebilir. Ziyaret saatleri 10.00 – 22.00.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!
Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT