Meriç Hızal Retrospektif Sergisi

Tarihler: 12 Mayıs 2014 Pazartesi ~ 21 Haziran 2014 Cumartesi

Yer: İş Sanat Kibele Galerisi

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr May 12, 2014 ~ Haz 21, 2014

Meriç Hızal, zamanı konu alan heykelleriyle İş Sanat Kibele Galerisi’nde

İş Sanat Kibele Galerisi, heykel sanatının önde gelen isimlerinden Meriç Hızal’ın kariyeri boyunca izlediği evreleri gözler önüne seren retrospektif sergisine ev sahipliği yapıyor. Heykelin estetik gerçeğinin formlar arası uyum, uyumsuzluk ve bunların tümde yaratacağı metaforla elde edildiğini belirten sanatçı, eserlerini bazen doğayı bazen ondaki ritmi kullanarak zaman-mekân-sosyal yaşam ilişkisi üzerine yapılandırıyor.

Form olarak yalın geometrik formları, özellikle piramidi sıklıkla tercih eden sanatçı, bunların kendisi için aynı zamanda simgesel formlar olduğunu; hem devinimi hem de dengeyi bu formlar üzerinden anlattığını belirtiyor. İlk döneminde doğayı ve ondaki diyalektiği konu alan sanatçı başlangıçta bu piramidal formlarla dağları ele almış, ilerleyen yıllarda ise buradan gelen üçgenler Hızal’ın sembolik güneş saatlerinin temelini oluşturmuştur. Sosyal yaşamda paylaşım kavramını son derece önemseyen sanatçı, sembolik güneş saatleri, Anadolu sofraları, gibi kamusal alan heykellerini insanların içine girebilecekleri, kimi zaman üzerine oturabilecekleri ya da düşünebilecekleri modüller olarak tasarlıyor.

Heykeltıraş Meriç Hızal’ın 1970’lerden günümüze uzanan çalışmalarını kapsayan retrospektif sergisi, 7 Mayıs – 21 Haziran 2014 tarihleri arasında İş Sanat Kibele Galerisi’nde ziyaret edilebilir.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!
Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT