Mitat Uçar Ahşap Model Gemi Sergisi

Tarihler: 21 Ekim 2014 Salı ~ 25 Ekim 2014 Cumartesi

Yer: Fatih Belediyesi Fuaye Alanı

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eki 21, 2014 ~ Eki 25, 2014

Atatürk’ün Yatı Savarona’nın Maket Hali, Fatih’te Sergileniyor.

Atatürk’ün yatı Savarona’nın da minyatür bir kopyasının bulunduğu el yapımı ahşap model gemilerden oluşan Mitat Uçar’ın sergisi, Fatih’te sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Ahşap maket sanatçısı Mitat Uçar’ın birbirinden eşsiz gemi maketlerinden oluşan ve en ince ayrıntısına kadar el işçiliği ile tamamlanan maket gemi sergisi, Fatih’te sanatseverlerle buluştu. Yaklaşık 10 yıldır gemi ve tramvay maketleri yapan Mitat Uçar, 10 maketten oluşan ilk maket sergisini Fatih Belediyesi fuaye alanında sanatseverlerin beğenisine sundu.

Sergide Osmanlı donanması gemilerinden şehir hatları vapurlarına kadar birçok farklı model yer alıyor. Serginin en dikkat çeken parçası ise Atatürk’ün yatı Savarona. Bodrum Guleti’nden Bandırma’ya, L’orenoque-1848’den İnebolu Çektirmesi’ne kadar birbirinden ilgi çekici ahşap geminin maketleri, 25 Ekim tarihine kadar sanatseverleri Fatih’e bekliyor. Yapım süresinin bir ay ile altı ay arasında değiştiği maketler, görenleri adeta büyülüyor.

Mitat Uçar Hakkında: 1962’de Sivas Divriği’de doğan Mitat Uçar, ilkokul, ortaokul ve lise öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Mezuniyet sonrası aile işi olan müteahhitlik ve inşaat sektöründe çalışmaya başlayan Uçar, uzun yıllar bu sektörde çalıştıktan sonra, hobi olarak ilgilendiği maket sanatına yönelmiştir. 22 yıllık maket ustası Harun Tümer’den maket sanatının tüm inceliklerini öğrenen Uçar, yaptığı maketlerle pek çok önemli ismin ofisini ve evini süslemektedir.

Bugüne kadar yaptığı ahşap maket çalışmaları; Şehir Hatları Vapuru(Kalender ve Bağdat), Bodrum Guleti, Bandırma Gemisi, İngiliz Bounty, İnebolu Çektirmesi, Taksim Tramvayı, Savarona, L’orenoque-1848, Sunbeki.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!
Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT