Murat Havan - The Cult

Tarihler: 16 Mart 2012 Cuma ~ 15 Nisan 2012 Pazar

Yer: Piramid Sanat Merkezi

Adres: Feridiye Cad. No:23 Taksim İstanbul

Telefon: 0212 297 31 15 - 20 - 21

Paylaş:

5 Yorum:

istanbul.net.tr Mar 16, 2012 ~ Nis 15, 2012

Dünyaca ünlü eserlere Murat HAVAN yorumu: ‘The CULT’

Sergileriyle geniş yankı uyandıran günümüz sanatçılarından ressam ve heykeltraş Murat Havan, “CULTS FROM THE MOTORROAD (THE CULT)” ile Kült olarak kabul ettiği dünyaca ünlü eserleri, motor yolculuğu hikayelerinde ağırlıyor.

Türk sanatseverlerinin ve motosiklet tutkunlarının heyecanla beklediği sergi The Cult, 16 Mart ile 15 Nisan tarihleri arasında ziyaretçileriyle buluşuyor. Genç Kuşağın önde gelen değerli sanatçılarından Murat HAVAN, dünyaca ünlü eserleri, düş gezginliğiyle yansıttığı tablolarında, sanatseverleri unutulmaz, rengârenk bir yolculuğa çağırıyor. Uluslar arası resim sanatına adını yazdırmış olan Climt, Van Gogh, Degas, Manet gibi sanatçıların başyapıtlarına çarpıcı bir yorumla yaklaşan eserler, Taksim’deki Piramid Sanat Merkezi’nde görülebilir.

Çağımızın önemli Türk ressamlarından Murat HAVAN, The Cult (Kült) adlı sergisinde motosiklet üzerinde resmedilmiş çarpıcı kompozisyonlar sunuyor. Dönemlerinde ses getirmiş, reddedilen ama günümüzde dünya sanat tarihine damga vurmuş sanatçılar ve edebiyat, müzik, sinema, plastik sanatlar dallarındaki sanat yapıtları, Murat Havan’ın tablolarında yeniden hayat buluyor.

MURAT HAVAN’ın kaleminden “The CULT” Sergisi:

“Bu sergi, motosiklet üzerinde doğayı ve özgürlüğü içime çekerken yaşadığım olaylardan ve hayal gücümden; plastik değerler düşüncesi noktasında birleştirerek ortaya çıkardığım düş gezgini bir ressamın motosiklet ve sanat ruhunu birlikte yansıttığı kült bir oluşumdur.

Ben bir sanatçıyım. Yaşadığım ve yaşayacaklarımın hepsi, sanatımı oluştururken bir motorcunun yol haritası ve pusulası gibi bana yön verir. Kaderimi çizmek ve şekillendirmek, boyayla var olmak, hayalleri izleyici ile paylaşmak, yollara düşmek ve bu düşleri sergilemek: işte benim hedefim bu…

The Cult sergimde kullandığım kişiler, sanat eserleri, mekânlar, yollar aslında çoğumuzun bildiği, tanıdığı yaşamın da çeşitli zaman dilimlerinde karşılarına çıkan, zaman içinde unuttukları veya hiç bilmedikleri konuları biraz değiştirerek ve fantastik öğeler ekleyerek izleyicinin bir taraftan da algı sınırlamalarını değiştirirken; dönemlerinde kült olan, reddedilen ama günümüzde dünya sanat tarihine imza olmuş sanatçıları, sanat (edebiyat, müzik, sinema, plastik sanatlar) yapıtlarını motosiklet üzerinde, özgür ruh ve yaşam felsefesi, bilgelik, sıra dışılık ve gücün temsili olan Harley Davidson motosikletlerin üzerinde kurguladığım çağdaş, modern ve güncel sanatımın bir yol hikâyesidir. Evet cümle biraz uzun… Zaten ben de uzun bir yoldan geliyorum.

Yaşam sürecimde okuduğum, karşılaştığım kitaplarda, dinlediğim birçok müzikte, izlediğim birçok sinema filminde, insan ve motosiklet üzerine birçok sanatsal biyografiler ve kurgulardan oluşan sanat eserleriyle karşılaştım. Branşım olan Plastik Sanatlarda da bunun eksikliğini hissettim ve ben bu konuda ne yapabilirimi ararken, bilgi birikimlerimle ve karşılaştığım diğer sanatsal çalışmaları da içine aldığım ve içinde bir sosyal sorumluluk projesi de olan The Cult (Özgür Ruh) sergimi oluşturdum.”

ellerine sağlık murat hocam......çok güzel.
Çok Harika bir çalışma tebrik ediyoruz ve gurur duyuyoruz. EGE ESKİŞEHİRLİLER DERNEĞİ GENEL BAŞKANI
SÜPER
sevgili MURAT güzel resimlerini yakından görme fırsatım olduğu için kendimi çok şanslı hissediyorum, hepsi birbirinden güzel çalışmalar. Eline ,gönlüne sağlık genç arkadaşım. BAŞARILARININ DEVAMINI devamını diliyorum sevgiler...
ben orjinallerini değil sadece davetiye basımlarını görebilsemde yinede sanatın en güzel yorumlarını hobilerin en coşkulusuyla birleştirilmiş bu haline aşık oldum....ellerinize ve beyninize sağlık harika...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!
Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT