Nur Ataibiş - “…ve Ötesi''

Tarihler: 02 Nisan 2012 Pazartesi ~ 21 Nisan 2012 Cumartesi

Yer: Dem – art Sanat Galerisi

Adres: Sahilyolu Engin Apt. No 79/B Arnavutköy İstanbul İstanbul

Telefon: 0212 287 78 67

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Nis 2, 2012 ~ Nis 21, 2012

Ressam Nur Ataibiş’in dış dünyadaki iktidarın gücü, doğanın yok edilişi, göç, kaos ve şiddet gibi meseleleri içsel yolculuğuyla birleştirerek ortaya koyduğu çalışmalarına yer verdiği 10. kişisel sergisi “…Ve Ötesi”; 29 Mart 2012, Perşembe günü Dem – art Sanat Galerisi’nde sanatseverlerle buluştu. Serginin renkli açılışında ressam Nur Ataibiş’i dostları ve takipçileri yalnız bırakmadı.

“…Ve Ötesi” bir kentin henüz keşfedilmemiş bir mekânına ait bir duvardır belki de…

Ressam Nur Ataibiş; sergide yer alan eserlerinin; batık kentler ile yaşayan kentler arasında, suların altında ve üstünde bir yerlerden, sürreal mekânlardan ve uygar dünya imgelerinin insanda yarattığı çelişki ve korkulardan parçalar yansıttığını belirtiyor. Eserlerinde Zeynep Sayın’ın sözleriyle “kendi tarihini, kendi kayıt altına alınmışlığını apreleyen”, yaşarken çalıştığını ve çalışırken yaşadığını özellikle vurgulayan Nur Ataibiş; “…Ve Ötesi” isimli kişisel sergisinin kabullenme döneminin bir sonucu olduğunun altını çiziyor.

İşlere derinlik kazandırarak geçmişi, şimdiyi ve geleceği yansıtmasına yardımcı olduğunu düşündüğü malzeme ve dokulara ağırlıklı biçimde yer veren Nur Ataibiş; “…Ve Ötesi” başlıklı sergisindeki eserlerinde muslukçu keteni, kum, zift, tutkal, kağıt, cam tozu, sprey boya, macun ve akrilik boya gibi malzemeler kullandı.

İlk kişisel sergisini 1999 yılında açan, yurt içi ve yurt dışında da pek çok karma sergiye katılan Nur Ataibiş, eserlerinde insana dair çelişkileri ve korkuları yansıtırken insanın ilişki içinde var olmayı öğrenmesi gereğinden yola çıkarak toplumların özledikleri demokrasiye kavuşabilmesi için bireylerin bu süreçten geçmeleri gerektiğine inanıyor.

Nur Ataibiş’in “…Ve Ötesi” başlıklı kişisel sergisi 29 Mart – 21 Nisan tarihleri arasında Pazar günleri hariç 11:00 – 18:30 saatleri arasında Dem-art Sanat Galerisi’nde sanatseverlerin ziyaretine açık olacak.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!
Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT