Okan Bayülgen - Kadınlar ve Kuaförler Fotoğraf Sergisi

Tarihler: 15 Mayıs 2013 Çarşamba ~ 31 Mayıs 2013 Cuma

Yer: Kanyon AVM

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr May 15, 2013 ~ May 31, 2013

Televizyoncu, sunucu, sinema ve tiyatro oyuncusu, tiyatro ve klip yönetmeni, yapımcı, seslendirme sanatçısı Okan Bayülgen, fotoğraf sanatçısı olarak çektiği fotoğraflar ve sergilediği eserlerle de takdir topluyor. Bayülgen’in “Kadınlar ve Kuaförler” adını verdiği son sergisi ise Eczacıbaşı Schwarzkopf ile birlikte kuaförlerde gerçekleştirdiği çekimlerden oluşuyor. Kadınların kuaförlerde geçirdikleri zamandan aldıkları keyfin, profesyonel ellerde güzelleşirken hissettikleri duyguların peşine düşen Okan Bayülgen, yakaladığı karelerle bir kez daha dikkatleri üzerine çekecek gibi görünüyor.

Okan Bayülgen; “Kadınlar ve Kuaförler” sergisine ilham veren duyguyu şöyle anlatıyor: “Yaşlandım. Saçlarımı boyatmaya başladım. Bundan uzun yıllar önce, yaşlanmıştım zaten. Saçlarım çok erken ağardı. O yıllarda, ya oynadığım bir oyun nedeniyle saçlarımı boyatmam gerektiğinden ya da her zaman olduğu gibi kadınların zoruyla kadın kuaförlerine gitmeye başladım. Bunca yıldır kadınların kuaförlerde nasıl saatlerini, hatta tüm günlerini geçirebildiklerine şaşıp kaldım. Bana on dakikada afakanlar basarken, bu kadınlar özgür iradeleriyle, güle oynaya, salonlarda vakit geçirebiliyorlardı. Eczacıbaşı-Schwarzkopf çalışanlarıyla geliştireceğimiz bir proje için bir araya geldiğimde bahsettiğim bu korku tüneline tekrar dalmaya karar verdim.

Kuaför salonlarındaki tılsımı, benim anlamadığım “şeyi”, yalnızca kuaför salonlarında gerçekleşebilen o şeyi… Profesyonel olan, evde olamayan… Bir kadınla aldığı profesyonel hizmet arasında, ticareti aşan o ilişkiyi… Kadının bir anda bir salondan vazgeçip bir başka salona bağlanmasına neden olan o “şey”i… Bir kadının gözleri ile ‘Tamam oldu bu iş!’ diye onayı verdiği anı, aynaya kaşla göz arasında fırlattığı ‘İyisin kızım!’ mesajını… Aynadan seken, başka bir kadına ait mesajı yakalayan bir başka kadını… Sırasını bekleyenin diğer kadını süzen gözleri… Acaba objektifim benim anlamadığım bu gerçeklikleri, benden gayrı yakalayabilecek miydi?

Sonuçta bu fotoğraflar ortaya çıktı! Kadınların anlayamadığım ve anlayamayacağım kimyalarını anlatabilmek için kimyasal yöntemlerle (analog fotoğrafçılık) çalıştım. Baktığınızda, belki biraz daha baktığınızda doğal olanı görebileceksiniz.”

Okan Bayülgen, sergisini 15 Mayıs 2013 Çarşamba günü, saat 10.00’da Kanyon Alışveriş Merkezi’ndeki The House Cafe’de gerçekleşecek davetle ziyarete açacak. Bu çalışma, kadınları güzelleştiren ve kusursuz görünümün perde arkasında olan kuaförlerin tarihe kaydedilmesi açısından da önem taşıyor. Okan Bayülgen’in “Kadınlar ve Kuaförler” sergisi, bugüne dek hiç değinilmemiş bir konuyu işlerken kadınların kuaförlerdeki gizemli saatlerini de gün yüzüne çıkarıyor.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!
Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT