Ömer Muz - Zamansız Şehir İstanbul

Tarihler: 07 Mart 2013 Perşembe ~ 30 Mart 2013 Cumartesi

Yer: Derinlikler Sanat Merkezi

Adres: Teşvikiye Cad. Nar Apt. No:59 Kat:2 D:2 Teşvikiye Şişli İstanbul

Telefon: 0212 291 82 55

Web: http://http://www.derinliklerart.com

E Posta: info@derinliklerart.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Mar 7, 2013 ~ Mar 30, 2013

Sanatçı, 28 Ağustos'ta İstanbul 'da doğdu. 1977 yılından başlayarak çeşitli medya kuruluşlarında grafiker ressam ve karikatürist olarak yer aldı. Sonraki yıllarda yurt dışındaki çeşitli yayın kuruluşlarının çıkarttığı yayınlara kapak illüstrasyonları ve çizgi romanlar yapmaya başladı.

Özellikle 1980’li yıllardan itibaren ülkemizde gösterime giren bir çok ünlü filmin afiş çalışmaları ile birlikte, Hürriyet ve Tercüman Gazetelerinin ilavelerine resimler, 1981 yılında Pekos Bill için kapak ve orta sayfa ve daha sonra 80’li yıllarda Ceylan yayınlarına Teks, Teksas, Tommiks, Bob Kroket; Bilkaya Süpermen ve Alfa Yayınları içinde Conan olmak üzere pek çok seriye kapak illüstrasyonları hazırlamıştır. Bunların dışında yine 80’li yıllarda Türkiye Çocuk için Akıncı Murat, Kurdun İntikamı, Kafkas Kartalı Hacı Murat, Kutsal Kılıç, Kara Sinan adlı tarihi öyküleri, Ömer Seyfettin Hikayeleri ve Türkiye Çocuk’un çeşitli kapaklarını çizmiştir.

90’lı yılların başlarında kısa bir dönem İtalya’da da bulunan sanatçı yurda dönüşünde suluboya çalışmalarına ağırlık verdi. Fatih’in Fedaisi Korkut Bey adlı kahramanı ise bu dönemlerde Türkiye Çocuk dergisi için yapmıştır.

New York, California, Paris ve Viyana’da özel koleksiyonlarda resimleri bulunan sanatçı yapıtlarını güçlü ve sağlam tekniğinin yanı sıra empresyonist bir tavırla belgesel tadında yorumlamaktadır. Bir dünya kültür mirası ve tarihsel dokusuyla insanlığın ortak malı olan İstanbul her geçen gün bir tarih katliamı ile karşı karşıya kalırken Ömer Muz, izleyiciye çocukluk yıllarından beri aşığı olduğu bu kente duyarlı fırçasıyla dokunarak sımsıcak ve samimi bir anlatım sunuyor. Sultanahmet’teki eski evler özellikle eski İstanbul’un otantik dokusunu simgeleyen Zeyrek sokakları Balat’ta ve sur içindeki evler Haliç’te takalar gibi çocukluk anılarında yer eden görünümleri akıcı ve saydam renk değerleri içeren başarılı bir suluboya tekniğiyle yansıtıyor.

Çevre gözlemlerine dayanan ustalığını kolay anlaşılabilir bir fırçayla dillendiren sanatçı kendisinden çok önce gelmiş, Türk resim sanatının izlenimci ressamlarından Hoca Ali Rıza, Üsküdarlı Cevat, Hikmet Onat gibi ekol olmuş bir kuşağın izini sürmekte. Kadıköylü sanatçılar derneği üyesi olan Ömer Muz’un Elif Maya Muz adında bir kızı var. Sanatçı kendi atölyesinde çalışmalarını sürdürürken aynı zamanda da suluboya kursları vermektedir.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!
Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT