Onlar’ın Diliyle BEN

Tarihler: 07 Kasım 2014 Cuma ~ 26 Aralık 2014 Cuma

Yer: G-Art Galeri

Adres: Tomtom Mah. Kumbaracı Yokuşu No: 37/A Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 243 66 22

Web: http://http://www.g-artgaleri.com

E Posta: info@g-artgaleri.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kas 7, 2014 ~ Ara 26, 2014

Dogˆu ile Batı; Belçika ve Türkiye, dokuz sanatçı, farklı cogˆrafya-kültür-üslup ve yalnızca kagˆıt. “Onlar’ın diliyle BEN” sergisi 7 Kasım 2014 tarihinde Beyogˆlu G-art’ta...

I·ki ülkeden bas¸arılı dokuz sanatçı; Yasemin S¸enel, Yavuz Tanyeli, Arzu Bas¸aran, Rafet Arslan, Ahmet Sarı, Anya Belyat-Giunta, Annabelle Guetatra, Maja Ruznic, Marie Boralevi, çarpıcı desenleri ve kagˆıt is¸leri ile 7 Kasım 2014 tarihinde Beyogˆlu Galeri G- art’ta izleyicilerle bulus¸acak.

Tarihler boyu ilk insandan günümüze insandaki yaratıcılık ve bunun sonucu gelis¸en sanat, insanı ve toplumsal ilis¸kileri anlamamıza yardım etmektedir. Düs¸le gerçek arasında kurulan bir köprü olarak sanatsal etkinlik, akıl ile akıl dıs¸ı, düs¸lem ile gerçek, imgeler ile nesneler arasında bir bagˆ kurma eylemidir. Kısaca sanat, insanın kendisini tanımasının, dönüs¸türmesinin ve yaratmasının bir dıs¸avurumu ya da bir serüvenidir diyebiliriz. Bu serüven sonunda insanın, bas¸kaları aracılıgˆıyla kendini tanıdıgˆını, varlıgˆını kanıtladıgˆını, kendini as¸ma çabası içinde kendi bilincine vardıgˆını gözleriz. Özellikle sanata konu olan s¸ekiller, anlas¸ılması ve yorumlanması bakımından insanın içinde bulundugˆu kültür dairesi ve hayat üslûbuna göre her dakika degˆis¸ken yeni yeni içerikler kazanır.

Neolitik Çagˆ’dan günümüze hayvan imgeleri, iki boyutlu düzlem üzerinde üç boyutlu betimlemeler olarak yer almıs¸ olsa da, geleneksel sanatın modernizmle temellerinden yıkılmasının ardından, güncel sanat pratigˆiyle birlikte hem kavramsal hem de formsal olarak farklı s¸ekillerde kars¸ımıza çıkıyor. Kavramsal anlamda ölüm meselesi önemini sürdürse de, s¸iddet olgusu bagˆlamında, insanın içindeki hayvana dair güdülerle yüzles¸mesi, güncel sanatın geleneksele kıyasla yeni formları üzerinden gerçekligˆe yakın bir formatta aktarılmaktadır.

Farklı kültürlere sahip 9 sanatçının kendine özgü anlatım tarzılarıyla dıs¸avurus¸ta bilinçaltının simgesel motiflerinden insan-hayvan ve insan olmayan hayvan imgeleri kullanarak olus¸turdukları plastik dil ile kendi gerçeklerini görselles¸tirdikleri kurgu izleyicileri iletis¸im açısından daha güçlü duygulanımlara ulas¸tıracaktır.

“Onlar’ın diliyle BEN” sergisi 7 Kasım -26 Aralık 2014 arasında Pazar ve Pazartesi dıs¸ında her gün 11:00-19:00 saatleri arasında gezilebilir.

Sanatçılar: Yasemin S¸enel, Yavuz Tanyeli, Arzu Bas¸aran, Rafet Arslan, Ahmet Sarı, Anya Belyat -Giunta, Annabelle Guetatra, Maja Ruznic, Marie Boralevi

Küratör: Yasemin S¸enel – Bahar Erin

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!
Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT