Oylum Öktem İşözen - Derin Deliler: Bir Kent Meselesi

Tarihler: 31 Mart 2016 Perşembe ~ 21 Nisan 2016 Perşembe

Yer: Mimarlar Odası, Karaköy Binası

Adres: Kemankeş Mah., Kemankeş Cad. No:31 Karaköy Beyoğlu İstanbul

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Mar 31, 2016 ~ Nis 21, 2016

Kentleşme sürecinde mega kent olgusu, gecekondular ve gökdelenler arasında sıkışan, fark edilmeyen insanların kaygıları Oylum Öktem İşözen’in heykellerinde vücut buluyor.

Heykeltıraş, 30 Mart – 21 Nisan tarihlerinde Mimarlar Odası’nda “Derin Deliler: Bir Kent Meselesi” başlığıyla sergilenecek heykellerinde; yıllardır gözlemini yaptığı, zihnini uyaran kent tiplerinin melankolik davranışları, serzenişleri, kaygılarını ve çaresizliklerini aktarıyor izleyiciye...

Ülkemizdeki ekonomik ve toplumsal politikalar içinde kendine önemli bir yer bulan mega kentleşme olgusu, plansız değişimler, kendi halinde yaşayan insanların ruhunu hiçe sayan kararlar ve sıradan insanların nasıl sıradan olmadığı gerçeği Oylum Öktem İşözen’in “Derin Deliler” heykel sergisinde ortaya konuyor.

“Derin Deliler” sergisi 45 heykelle karşılıyor izleyiciyi... Bu heykellerden bir kısmı, kent karmaşasının baskısıyla, akıl ve beden arasındaki ilişkiyi ortaya koyarken, diğer bir grup heykel ise Rodin'in düşünen adam heykeline göndermeler yapıyor. Heykelin Türkiye'deki replikasının, düşünmeyi temsil ettiği için akıl hastanesinin bahçesinde olması ironisinden yola çıkan sanatçı, düşünen bireyin okların ucunda yaşama cesaretini ortaya koyuyor.

Sanatçı, “Derin Deliler” sergisindeki heykellerinde şehrin rengarenk insanlarını, farklı malzemelerle, yeni boyutlar ve figüratif anlayışıyla harmanlıyor. Tüm bu sessiz figürler suskun duruşlarıyla kentin anlatıcılığını yaparken, heykeltıraş: “Bu sergimin kimlikleri; gecekonduyla, gökdelenin arasında oturan, mahallesini arayan, sevginin olmadığı, gösterinin değer bulduğu, belleğini kaybetmiş, hatırasız, nerede yaşadığını unutmuş şehrimin insanlarıdır.” diyor.

Oylum Öktem İşözen, heykelleri ile ilgili ekliyor: “Derin Deliler: Bir Kent Meselesi” kentin eskicisinden, çöpçüsüne, kahvedeki düşünen adamdan, uyuyakalmış tüm bireylerine, delirdiklerinin farkında bile olmayan bulanıklıkta yaşayanları anlatıyor. Şehrin orta yerinde kalmış, olmamış, şaşkın, yoksul, işsiz, bilge, aklı tutulmuş, fikri sorulmayan, fikri olup söylemeyen, çok konuşup hiç bir şey demeyen şehrin insanları. Bu şehir benim şehrim. Bu insanlar bizleriz.”

“Derin Deliler: Bir Kent Meselesi” başlıklı heykel sergisi, 21 Nisan tarihine kadar İstanbul Mimarlar Odası Karaköy Binası’nda ziyarete açık olacak.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!
Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT