Pera Eğitim Atölyeleri, Genç ve Yetişkinleri Sanatla Buluşturuyor!

Tarihler: 03 Mart 2017 Cuma ~ 31 Mart 2017 Cuma

Yer: Pera Müzesi

Adres: Meşrutiyet Cad. No.65 Tepebaşı Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 334 99 00

Web: http://www.peramuzesi.org.tr

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Mar 3, 2017 ~ Mar 31, 2017

Pera Eğitim, “Mersad Berber: Bir Bosna Alegorisi” sergisi kapsamında gençlere ve yetişkinlere yönelik atölyeler düzenliyor. 3-31 Mart tarihleri arasında gerçekleşen ve farklı yaş gruplarına hitap eden atölyeler, katılımcıları müze ortamında sanatla buluşturuyor.

Pera+, “Mersad Berber: Bir Bosna Alegorisi” sergisi kapsamında yetişkinlere yönelik dört farklı atölye düzenliyor. 3-31 Mart tarihleri arasında gerçekleşen ve 18+ ve 60+ olmak üzere iki kategoriyle ayrılan atöleyelerde katılımcılar, farklı konularda uzmanlaşmış eğitmenler eşliğinde düzenlenen sergi turunun ardından, sanatı farklı disiplinler aracılığıyla deneyimleme fırsatı buluyor. 

Pera+ programı kapsamında düzenlenen ilk atölye “3 Boyutlu At Tasarımı”nda katılımcılar, üç boyutlu yazıcı teknolojisiyle tanışıyor, kendi 3 boyutlu at tasarımlarını yaratıyor. 3 Mart Cuma günü 19.30-21.30 saatleri arasında gerçekleşen atölye, aynı zamanda temel tasarım ve baskı tekniklerine de odaklanıyor. “SanAT: Bez Çanta”atölyesi sanatçı Mersad Berber'in çoğu eserinin merkezinde metafor olarak kullandığı at figürünü irdeliyor. Katılımcılar, Berber’in 'Gösterişli bir at değil de, hayatın ağır işlerini taşıyan güçlü yük beygiri' şeklinde ifade ettiği atları tek renk iple, karla kaplı Vlašic Dağı gibi bembeyaz bez çantalara işliyor. Atölye, 24 Mart Cuma günü 19.30-21.30 saatleri arasında gerçekleşiyor. 

Pera Eğitim ve Alzheimer Vakfı iş birliğiyle, Dünya Yaşlılar Haftası’nı "Davul Çemberi" atölyesiyle kutluyor. Nesiller arası diyaloğu geliştirme programı kapsamında düzenlenen “Davul Çemberi”, takım ruhu oluşturma, stres azaltma, terapi, öz farkındalık, kendini ifade etme ve sağlıklı ilişkiler kurma, sorumluluk alma, güven duygusunu geliştirme gibi amaçlar çerçevesinde şekilleniyor. “Kesişen Dünyalar: Elçiler ve Ressamlar” sergi katında düzenlenen atölyede katılımcılar, 7-12 yaş aralığındaki çocuklarla birlikte basit ritim oyunlarından gelişmiş ritimli şarkılara kadar uzanan geniş yelpazede keyifli bir aktivite gerçekleştiriyor. Etkinlik 18 Mart Cumartesi günü 14.00-15.00 saatleri arasında gerçekleşiyor. 

Pera Engelsiz
Pera Eğitim, Dem Derneği’nin sosyal girişimi demgoodcoffee iş birliğiyle Sağır.Kahve.Sohbet tartışma toplantıları serisine ev sahipliği yapıyor. “Sağır.Kahve.Sohbet” etkinliği kapsamında katılımcılar, “Kahve Molası: Kütahya Çini ve Seramiklerinde Kahvenin Serüveni” sergisini sağır rehber eşliğinde işaret diliyle gezme imkânı buluyor. Atölye, 31 Mart Cuma günü 19.30-21.30 saatleri arasında gerçekleşiyor. 

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!
Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT