Plato Sanat - Figürün Gizemi Sergisi Açıldı

Tarihler: 29 Eylül 2016 Perşembe ~ 18 Aralık 2016 Pazar

Yer: Plato Sanat

Adres: T.C. Plato Meslek Yüksekokulu Ayvansaray Cad. No: 45 Balat Eyüp İstanbul

Telefon: 0212 621 12 47

Web: http://www.platosanat.org.tr/

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eyl 29, 2016 ~ Ara 18, 2016

Plato Sanat’ın çağdaş Türk sanatçılarının son dönem yönelimlerini araştıran sergi sergisinden ikincisi olan Figürün Gizemi, 29 Eylül Perşembe günü ziyaretçilerine kapılarını açtı.

Sanata ve sanatçıya destek veren etkinlikleriyle ön plana çıkan Plato Meslek Yüksekokulu bünyesinde faaliyet gösteren Plato Sanat, Küratör Marcus Graf yönetiminde yeni bir sergiye ev sahipliği yapıyor. Çağdaş Türk sanatçılarının soyut sanat, betili sanat ve araştırma temelli sanat alanlarındaki güncel eğilimlerini araştıran “Figürün Gizemi”, çağdaş Türk sanatındaki figür tartışmasını konu alıyor.

Serinin ilk sergisi olan Formun Gücü sergisinde, soyutlama ve biçimciliği ele alan Plato Sanat, “Figürün Gizemi” ile; çizim, resim, heykel, fotoğraf ve video gibi farklı sanat dallarında sekiz sanatçıyı çeşitli sanat biçimlendirmelerinin örneklenmesi için bir araya getiriyor. Ayşegül Çinici Yazıcı’nın direktörlüğünü yaptığı Plato Sanat’ın, “Figürün Gizemi” sergisi; betili sanattaki farklı estetikleri, teknik ve kavramları, gerçekçilik, gerçeküstücülük ve soyut arasında değişen çalışmaları sergileyerek gözden geçirmektedir. Sergiye eser veren değerli sanatçılar arasında; Mustafa Akkaya, Fulden Aran, Ali Elmacı, Volkan Kızıltunç , Sabo, Erinç Seymen, Hande Şekerciler ve Nazif Topçuoğlu gibi önemli isimler yer alıyor.

Sanat tarihinin 500 yılı aşkın bir süredir insanoğlunun varoluşunu yansıttığını ve insan hikayelerini sunmak için figür illüzyonunu oluşturmak arzusundan esinlendiğini açıklayan Marcus Graf, görünüşe göre bir çalışmanın dünya ve onun metafiziğini ne kadar doğru yansıtırsa, izleyicinin gösterilen kahraman ile kendini özdeşleştirmesinin de daha kolay olduğunu söylüyor. Sanatsal çalışmanın kendisinin de kendi varlığını iddia ettikçe daha özgün ve otonom hale geldiğini aktaran Marcus Graf, “ Figürün Gizemi, tam olarak gerçek birey ile onun sanatsal tasviri arasındaki psiko görsel etkileşiminde yatmaktadır” diyor. 20. yüzyıldaki soyut ve betili yaklaşımların sanat dünyasında temsilin lider konumda olmasına karşı geldiğini belirten Graf, şöyle devam ediyor. “Farklı zorluklar ve krizlere karşın betili sanat her zaman için modern ve çağdaş sanatın anahtar konusu olarak kalmıştır. 1980’lerin başında neo- dışavurumcu biçimin yeniden doğuşundan itibaren figür, resimdeki merkezi konumu yeniden yakalamıştır. Sonuçta, 1990’ların başından itibaren dijital medya ve teknolojileri gerçekliğin illüzyonlu üretimini güçlendirmiş ve yeni hiper gerçekçi biçime sebep olmuştur. Bunun yanı sıra, anlatının yeniden canlanması, sosyo politik sözleşmeleri ve fotoğraf ile video gibi diğer disiplinlerdeki araştırma temelli stratejiler, betili sanatın şu anki öneminin kanıtıdır.”

29 Eylül Perşembe günü kapılarını açan Figürün Gizemi, 18 Aralık 2016 tarihine kadar Balat’ta yer alan Plato Meslek Yüksekokulu’nda ziyaretçilerine açık olacak.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!
Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT