Polonyalı Çağdaş Sanatçılar POLES Sergisi

Tarihler: 20 Haziran 2014 Cuma ~ 12 Temmuz 2014 Cumartesi

Yer: The Empire Project

Adres: Sıraselviler Cad. Kat 1 Daire:4 Taksim Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 292 59 68

Web: http://http://www.theempireproject.com

E Posta: info@theempireproject.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Haz 20, 2014 ~ Tem 12, 2014

Polonya-Türkiye diplomatik ilişkilerinin 600.yıl kutlama etkinlikleri kapsamında The Empire Project, “Poles-Kutuplar” sergisine ev sahipliği yapıyor. 20 Haziran-12 Temmuz tarihleri arasında gerçekleşecek sergide Polonyalı sanatçılar Konrad Kuzyszyn, Wojciech Leder, Artur Malewski, Anna Orlikowska, Slawomir Sobczak, Zbigniew Taszycki, Anna Tyczynska ve Tomasz Wendland’ın eserleri yer alacak. Resim, heykel, fotoğraf, enstalasyon ve video çalışmalarından oluşan sergide 14 eser sergilenecek. Polonyalı sanatçılar bu sergi için özel olarak hazırladıkları eserleri, Türkiye görsel sanatları üzerine yaptıkları incelemeler sonucu şekillendirdiler.

Adam Mickiewicz Enstitüsü’ne bağlı dijital bir platform olan Culture.pl işbirliği ile düzenlenen sergi, Polonya’dan Fundacja Mediations Biennale ve Türkiye’den The Empire Project ortak çalışması ile gerçekleşiyor.

Serginin adı İngilizce başlığıyla hem “Polonyalı” sanatçıların projeye katılımını hem de coğrafi olarak zıt kutupları işaret ediyor. Projenin ikinci ayağında Türk sanatçılar Polonya’nın Poznan şehrinde konuk olacak. Türkiye ve Berlin’den Türk sanatçılar, 21 Eylül-26 Ekim tarihleri arası düzenlenecek olan “4 Mediations Bienali”ne katılacak.

“Sergi, düşünsel bir alışverişi vurguluyor”
Sergiyi, Türkiye’de izleyiciyle çok fazla buluşma imkanı bulamamış olan çağdaş Polonya sanatının örneklerini sunması açısından heyecan verici bulduğunu belirten The Empire Project’in sahibi ve direktörü Kerimcan Güleryüz, “Sergi, çağdaş Polonya sanatına dair, tanınmış sanatçılardan yeni bilinirlik kazanan sanatçılara ve sanat öğrencilerine varan bir kesit sunuyor. Sergide yer alan Polonyalı sanatçılar yapıtlarını yerli sanatçılardan ilhamla ürettiler. Poles sergisi, iki ülke ilişkilerinin kutlandığı bu süreçte düşünsel bir alışverişi vurguluyor.” diyor.

Sergi, özellikle soğuk savaş döneminden sonra dünyanın farklı kutuplara ayrılması ve 1990’larda internetin günlük hayatımızdaki etkisine vurgu yapıyor. Sergi teması ile internet üzerinde toplu hareket edebilme kabiliyetinin, iletişimdeki global değişimin çağdaş sanatın diline de yansıdığını belirtiyor. Serginin küratörü Tomasz Wendland bugünlerde, internet aracılığıyla iletişim kurmak kişisel olarak görüşmekten daha fazla tercih edildiğini belirterek serginin içeriği ile ilgili, “Farklı kültürlerden sanatçıların kullandığı estetikler, dile ait izleri bulanıklaştırıyor. POLES bu değişikleri, yaratıcı fikir ayrılıkları olarak ele alıyor ve tartışıyor; sonuç olarak, kutupların farklı yarım kürelerde kalmak zorunda olmadığını vurguluyor.” yorumunu yapıyor.

Polonya ve Türkiye diplomatik ilişkilerinin 600. Yıldönümü” nedeniyle tüm sene boyunca gerçekleşecek etkinlikleri görmek için , http://turkiye.culture.pl/tr sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!
Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT