Rafet Ekiz 10. Ölüm Yıldönümünde

Tarihler: 16 Eylül 2013 Pazartesi ~ 29 Eylül 2013 Pazar

Yer: Harmony Sanat Galerisi

Adres: İcadiye Caddesi No:42/A Kuzguncuk Üsküdar İstanbul

Telefon: 0216 553 21 67

Faks: 216 553 89 22

Web: http://http://www.harmonygaleri.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eyl 16, 2013 ~ Eyl 29, 2013

Çağdaş Resmin önemli İsimlerinden Rafet Ekiz 10. Ölüm Yıldönümünde, 14 Eylül Cumartesi günü saat 17:30 da Kuzguncuk Harmony Sanat Galerisi’nde açılacak sergi ile anılacak. Otuz yıllık sanat yaşamının çeşitli evrelerinden eserlerinin yer alacağı sergi 29 Eylül tarihine kadar sürecek. Sanatçı 14 Temmuz 2003 tarihinde bir arabanın çarpması sonucu erken yaşta yaşama veda etmişti…

İstanbul Atatürk Eğitim Enstitüsü’nden Selahattin Tarhan’ın öğrencisi olarak mezun olan sanatçı daha sonra İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi’nde Devrim Erbil – Özdemir Altan atölyelerinden eğitim alarak 1982 yılında mezun olmuştu. Bu tarihten itibaren birçok yarışmalara girip aldığı ödüllerle dikkati çeken sanatçı ilk olarak 1986 Yılında Galata sanat Galerisi’nde annesi naif ressam Esma Ekiz, Heykeltıraş kardeşleri Rahim Ekiz ve Metin Ekiz’in de eserlerinin yer aldığı sergi ile sanatseverlerinin karşısına çıkmıştı. Ardından yirmiye yakın kişisel sergi, birçok seçkin karma sergilerde yer aldı, gene bir çok sanat fuarında sanatseverlerin karşısına çıkmıştı.

Sanatçının ölümünden sonra Leman Yayınlarından; dostlarının anlatımından oluşan Rafetçe ve Rafetlik adlı iki kitap, bir sanat kitabı, bir de Annesi ve iki kardeşinin de yer aldığı Ekizler adlı olmak üzere dört kitap yayınlanmış bulunmakta.

Özgün, kendine has resmiyle sevilen, dikkati çeken sanatçının eserlerinde binlerce yıllık Anadolu uygarlıklarını-kültürünü görmek olası. Anadolu’yu eşsiz zenginlikte kaynak olarak görür, izlenmesi-incelenmesi gerektiğini yeni kuşak sanatçılarına önerirdi.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!
Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT