Renklerin Buluştuğu ‘Atemporal’ İçin Geri Sayım Başladı

Tarihler: 16 Mart 2016 Çarşamba ~ 26 Mart 2016 Cumartesi

Yer: ART 212 Sanat Galerisi

Adres: Kadırgalar Cad. 8-B Nişantaşı Şişli İstanbul

Telefon: 0212 240 22 82

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Mar 16, 2016 ~ Mar 26, 2016

Zamandan bağımsız, mekanda sınırsız sergi...

Sanatçı Gürcan Aydoğan’ın fotoğrafları ile ressam Müge Peri’nin renkli dansı “Atemporal” sergisinde buluşuyor. Sergi, 16-26 Mart 2016 tarihleri arasında Galeri Art 212 Nişantaşı’nda gezilebilecek.

Ressam Müge Peri ve fotoğraf sanatçısı Gürcan Aydoğan imzasını taşıyan ‘Atemporal’ sergisi, 16-26 Mart tarihleri arasında Galeri Art 212 Nişantaşı’nda sanatseverlerle buluşacak.

Akademik kariyeri ve 25 yıl emek verdiği finans sektörünün ardından, son on yıldır zamanının çoğunu profesyonel yaşamı boyunca da ilgi alanında bulunan fotoğrafçılığa adayan Gürcan Aydoğan, eserlerinde mekanın hapsedici sınırlarından uzak, insan ruhunun gökyüzünde birlikte kanat çırptığı duygularını yansıtıyor. İlk bakışta gerçekçi, hatta çoğunlukla fotografik görünen yapıtlar, içerdiği doğal detaylar ve tınılarla bir süre sonra izleyicinin gerçeğin sınırlarından kurtulmasını sağlıyor. Sanatçının soyut fotoğrafları tamamen gerçek kökenlere dayanmakta olup, ışığın ve rengin kucaklaştığı anı yakalıyor.

Müge Peri, üniversite eğitimini takiben otuz yıldan fazla bilgisayar ve yazılım sektöründe çalıştı. Lise döneminde ve sonrasında yaptığı resim çalışmalarının ardından, son yıllarda suluboyanın büyüsüne kapıldı. Yapıtlarında genellikle doğanın etkileyici görüntülerini keskin hatlarından arındırıp renklerin akışkanlığında eriterek yansıtmayı hedeflemektedir. Kontrolün her zaman ressamda değil bazen resmin kendisinde oluşu, nerede sabırlı, nerede hızlı olacağını yaratırken öğrenmesi ve boyarken yaşadığı heyecan suluboya tutkusunu beslemektedir.

Görsel belleklerde yeni hatıralar yaratacak olan sergide sanatçı Gürcan Aydoğan’ın fotoğraflarının, ressam Müge Peri tarafından suluboyayla yorumlandığı çalışmalar da bulunuyor.

‘Atemporal’ seçkisinde yer alan eserlerde belirli bir zaman diliminin veya fiziksel mekanın sınırlarında kısıtlı kalmayan anlar ve duygular hedefleniyor. Eserler gerçek görsel detaylar içermekle birlikte, ışık oyunlarıyla ve renk dalgalarıyla ait oldukları zaman ve mekandan uzaklaştırıp, izleyiciyi dış dünyadan koparıp içsel bir gerçekliğe sürüklüyor.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!
Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT