Sabire Susuz - Cin Ali Sergide

Tarihler: 18 Mayıs 2012 Cuma ~ 29 Mayıs 2012 Salı

Yer: Merkur

Adres: Mim Kemal Öke Cad. Erenler Apt. No: 12 D: 2 Nişantaşı / İstanbul İstanbul

Telefon: 0212 225 37 37- 0212 231 69 87

Paylaş:

1 Yorum:

istanbul.net.tr May 18, 2012 ~ May 29, 2012

Merkur tarafından temsil edilmekte olan Sabire Susuz, kişisel sergisi “Cin Ali Sergide” başlıklı sergisiyle 9 - 29 Mayıs 2012 tarihleri arasında yeni yapıtlarıyla izleyicilerin karşısına çıkıyor.

Popüler kültür imgesine dönüşmüş olan Cin Ali’yi sanatçı, ilk basımı 1968 yılında gerçekleştirilmiş olan Cin Ali kitapları serisinden özenle seçtiği renklendirilmemiş çizimleri – resimleri çalışmalarına temel almıştır. Sanat adına “imgenin yararsız biçimde mükemmelleştirildiği “ günümüzde, sanatın ve sanat eserinin varlık nedeni olan “yanılsama” neredeyse yok olmuştur. Sabire Susuz, bu noktada Cin Ali tasvirinin yalınlığının ve yalınlıkla yaratılmış yanılsamanın temsil dilini kendine özgü üslubuyla yorumlamaktadır.

Sabire Susuz’ un yalın anlatım tarzıyla uyum gösteren Cin Ali kurgusunu sanatçı şu sözlerle açıklıyor; “Figürlerin neredeyse tek çizgiye indirgenmiş tek boyutlu biçimleri, bilinen resim kurallarının neredeyse kullanılmaması, tüm bunlara rağmen belli ve anlaşılabilir bir ritmin, duygunun, dahası derinlik algısının varlığı, Cin Ali resimlerini yanılsamayla yaratılmış birer “ klasik yapıt” olarak koyuyor karşımıza. Bu tavır benim çalışmalarımdaki yalın dille örtüşüyor ve benim çıkış noktamı oluşturuyor.”

www.galerimerkur.com

Söz konusu Sabire Susuz ise gerisi teferruat. Başarılarının devamını dilemiyorum bile. Yaptıkları yapacaklarının teminatı gibi görünüyor. Bravo.
Yorumlar yaparak sesini duyur..!
Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT