Senaryo Atölyesi

Tarihler: 06 Haziran 2012 Çarşamba ~ 08 Eylül 2012 Cumartesi

Yer: Fotofilm Sanat Merkezi

Adres: Sıraselviler Cad. Billurcu Sok. No.5 Kat.2 Taksim Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 244 04 95

Web: http://www.fotofilmsanatmerkezi.com/

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Haz 6, 2012 ~ Eyl 8, 2012

Eğitmen: Erhan Tuncer
Süre: 3 Ay

İlk Adım: Türk ve dünya sinema tarihine bakış. Profesyonel senaristlerinin senaryo yazım aşamalarındaki ilk adımlar – aldıkları referanslar.

Senarist Adayının Kendini Tanıması: Bir senaristin barındırması gereken temel nitelikler: Gözlem – empati – analiz çalışmaları.

Bir Dünya Yaratılıyor: 36 dramatik yapının analizi ve “özgün eser” üretme çalışmaları. “Hangi konu ve olaylar, nitelikli bir senaryo için uygundur? İlginç, önemli veya sarsıcı her olay bir senaryonun çekirdeğini oluşturabilir mi?” üzerine ayrıntılı bir çalışma ve tartışma ortamının yaratılması.

Karakter Yaratmak: Yaratılması düşünülen dünyanın kahramanları kimler? Referansını “gerçekten” alan, nitelikli “karakter” yaratmak için çalışmalar, karakter analizleri ve senaryo içerisindeki gerekliliklerinin ayrıntılı bir şekilde tartışılması.

Olay Yaratmak: Büyük resmi görmemizi sağlayacak “küçük, büyük ve yan olay” yaratma çalışmaları ile senaryo içerisindeki gerekliliklerinin tartışılması. Karakter çatışmaları, hedef şaşırtmacalar ve gerçeklik sorunsalı üzerine ayrıntılı çalışmalar. 5N1K yöntemi ile karakterin iskeletini oluşturma çalışmaları.

Üç Bölümlü Dramatik Yapı: “Hazırlık – Yüzleşme – Çözüm” çerçevesinde, olayları doğru yerlere oturtma çalışmaları. Çatışmalar, dramatik dönüm noktaları, yan hikâyelerin yerlerinin tespiti ve finale giden yol üzerine uygulamalı çalışmalar. Senaryo ve film örnekleri ile yapılan yanlışları ve doğruları analiz etme.

Senaryo Yazımına Giriş: Konu, sinopsis, film öyküsü, tretman ve senaryo yazımı üzerine çalışmalar. Teknik detaylar, örnekler ve analizler.

Sahne ve Diyalog Yazımı: Yaratılan karakterlerin “niteliklerine” göre, diyalog yazımı üzerine çalışmalar. Doğru ve yeterli diyalog ile karakter yorumlamaları ve diyalog yazımında sıkça düşülen hataların analizleri. Bir sahnenin teknik olarak yazımı üzerine, kâğıt üzerinde ve senaryo yazım programları ile uygulamalı çalışmalar.

Bitmiş Bir Senaryo Sonrası Ek Çalışmalar: Çekim ölçekleri, çekim bilgileri ve dekupaj çalışmaları doğrultusunda, çekim senaryosu hazırlanması. Temel kurgu bilgileri ışığında “story board” tekniği ile, yazılmış bir senaryonun kare kare analizi.

Uygulamalı “sahne dökümü” çalışması ve sunum dosyası hazırlanması.

Proje Çalışmaları -1: Atölye sonunda hazırlanmış senaryoların ayrıntılı analizi ve senaryo toplantıları.
Proje Çalışmaları -2: Atölye sonunda hazırlanmış senaryoların ayrıntılı analizi ve senaryo toplantıları.
Proje Çalışmaları -3: Atölye sonunda hazırlanmış senaryoların ayrıntılı analizi ve senaryo toplantıları.

Detaylı bilgi ve rezervasyon için 0212 244 04 95 – 0532 2341784 numaralı telefonu arayabilir
veya fotofilmsm@gmail.com adresine e-mail atabilirsiniz .

www.fotofilmsanatmerkezi.com/kurs_senaryo_atolyesi.php

Atölyemizin Aylık ücreti 300 TL Fotofilm üyelerine 250 TL dır.
Atölyenin başlama tarihinden önce atölyenin tüm ücreti tahsil edilmesi gerekmektedir.
Atölye başladıktan sonra yapılan iptallerde geri ödeme yapılmamaktadır.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!
Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT