Seyyit Bozdoğan - Düş ve Gözlem

Tarihler: 16 Nisan 2013 Salı ~ 04 Mayıs 2013 Cumartesi

Yer: Ekavart Gallery

Adres: Askerocağı cad. Ritz Carlton Otel, Süzer Plaza No:15 Gümüşsuyu Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 252 81 31

Faks: 0212 252 81 31

Web: http://http://www.ekavartgallery.com

E Posta: info@ekavartgallery.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Nis 16, 2013 ~ May 4, 2013

Sergide, gözleme yönelik araştırmalarını soyut öğelerle destekleyerek öykünmeci olmayan, kendine özgü bir teknik ve ifadeyle eserlerini meydana getiren Seyyit Bozdoğan’ın son üç yıllık çalışmaları yer alıyor. Düş, anılar, tasavvur etmek, gördüğü nesneleri rüya atmosferi içerisinde ortaya koymak, küçük dokusal şekillerin olağan üstü büyütülmüş hallerini, micro dünyadan macro dünyaya geçmiş gibi yorumlayan sanatçının eserleri, Ekavart Gallery’de sanatseverlerle buluşuyor.

Bozdoğan, ‘Düş ve Gözlem’ serisini, yer çekiminden bağımsız, tasavvur gücünün eneji alanında şekillendirirken, somut biçimini ve ifadesini tuvaline aktarmaktadır. Bu sonuç sanatçının önceden düşlediği, kurguladığı resim değil, bunlarla birlikte yapma süreci içinde kendi biçimini kazanan yeni bir resmin kendisidir.

Prof. Dr. Frank Zehnder bir yorumunda; ‘Seyyit Bozdoğan, şövalenin başına geçtiğinde, elini sanki tutkulu bir resim yapma isteği ve analitik bir ruh birlikte yönetiyor. Erken dönem soyutlama ve figür resimlerinde, mikro kozmos ve bütünsel kompozisyonun birlikteliğinde kararlılık taşıyan, resimsel bütünlük halinde daha da yoğunlaşmaktadır.’ demekte, Prof. Dr. Bernd - Peter Lange ise; ‘Soyutlama ile insan figürü ve insanın zarar verdiği doğaya ilişkin nesnel resim arasında kırılgan bir denge oluşturuyor’ diye yorumlamaktadır.

Sergiyi Türkiye’nin ilk online sanat televizyonu www.ekavart.tv de izleyebilirsiniz.

Pazartesi-Cuma 11.00-18.30 / Cumartesi 12.00-18.30

Ekavart Gallery, EKAV Vakfı kuruluşudur. Sergilerden elde edilen gelir, sanat dalında eğitim gören bursiyerlerimize aktarılmaktadır.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!
Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT