Suat Arıkan'ın 7. Kişisel Resim Sergisi

Tarihler: 13 Şubat 2015 Cuma ~ 14 Mart 2015 Cumartesi

Yer: Almelek Sanat Galerisi

Adres: Cevdet Paşa Cad. No:99/1 Bebek Beşiktaş İstanbul

Telefon: 0212 265 38 51

Faks: 0212 265 39 53

Web: http://http://www.almelekartgallery.com

E Posta: artgallery@almelek.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Şub 13, 2015 ~ Mar 14, 2015

Suat Arıkan, resimlerinde figürün peşinden - dışa vurumcu anlayışını sürdürerek – koşmaya devam ediyor. Bunu yaparken; daha cesur renkler, ama daha yalın ışık kullanıyor. Yakın tarihlerde yaptığı resimlerden oluşan sergisinde, müziğin lirizmi daha da çok duyuluyor. Soyut müzik, adeta somutlaşarak karşımıza çıkıyor.

SUAT ARIKAN
Lise öğreniminden sonra, Ankara Devlet Konservatuvarı’na opera eğitimi almak üzere şan bölümüne girdi. 1981 yılında Cemil Sökmen’in sınıfından – sınıf atlayarak - “pekiyi” dereceyle mezun oldu ve İstanbul Devlet Opera ve Balesi’nde “solist sanatçı” olarak göreve başladı. Şan, stil, repertuar çalışmalarını, Dan Iordacescu, Daniel Ferro, Leyla Gencer, Licinio Montefusco ve Elisabetta di Stefano ile sürdürdü. Yurtiçi ve yurtdışında birçok konser ve temsiller gerçekleştiren sanatçının 17.y.y.dan günümüze uzanan zengin bir repertuarı vardır.

Opera sanatı üzerine dergilerde köşe yazarlığı ve çeşitli radyo programları yapıp sunan sanatçı, solistlik çalışmalarının yanısıra 2002-2003 sezonunda Mersin Dev. Opera ve Balesi’nde Müdür ve Sanat Yönetmenliği görevini üstlendi. Ardından İstanbul Devlet Opera ve Balesi’ne aynı görevle atandı.

Çeşitli yarışmalarda jüri üyeliği yapan ve birçok ödül alan Arıkan, sanata verdiği katkılar nedeniyle İtalyan Cumhurbaşkanı tarafından 2006 yılında “Şövalye Nişanı”yla ödüllendirildi.

Sahnelerdeki solistliğinin yanısıra eğitimciliğini, İst.Üniversitesi ve Mimar Sinan Üniversitesi’nden sonra şimdi de Haliç Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nda sürdürmektedir.

Hayatında müzik ve resim sanatını bir arada yürüten Suat Arıkan; çalışmalarına İstanbul’da devam etmektedir.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!
Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT