Suyun Betimsiz Aşkı Sergisi

Tarihler: 01 Mayıs 2013 Çarşamba ~ 10 Mayıs 2013 Cuma

Yer: Beylerbeyi Sarayı Tünel Galeri

Adres: Beylerbeyi Mah Üsküdar İstanbul

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr May 1, 2013 ~ May 10, 2013

“Suyun Betimsiz Aşkı Sergisi” 1 Mayıs 2013 tarihinde Beylerbeyi Sarayı Tünel Galeri’de açılıyor. Sergi, Ebru sanatçısı Güzin Kayır ve Seramik Sanatçısı Cangül Şimşek’in 62 Ebru tablosu ve 60 seramik eserinden oluşuyor.

Ebru ustası eğitmen Feride Dayanç tarafından açılacak olan serginin ana teması toprak. Geleneksel Ebru motiflerinin yanı sıra içinde perspektif ve ışık olan modern ebru tabloları ve toprağın yaşamsal doğurganlığına gönderme yapan canlıların modernize edilmiş haliyle şekil alan seramik eserler, sanatseverlerle buluşacak.

Sponsorluğunun Seferihisar Belediyesi tarafından üstlenilen sergi, 10 Mayıs 2013 tarihine kadar Pazartesi ve Perşembe günleri hariç 09:30 – 17:30 saatleri arasında Beylerbeyi Tünel Galeri’de gezilebilecek.

Güzin Kayır Kimdir?

1953 doğumlu olan Ebru sanatçısı Güzin Kayır, İş Bankası, Pamukbank Kültür ve Sanat Vakfı, Tarih Vakfı ve Darphane-i Amire’nin işletme müdürlüğünü üstlendi. Aynı zamanda Yıldız Teknik Üniversitesi bünyesindeki Yusuf Taktak resim atölyesinde klasik resim eğitimi aldı. Ebru sanatçısı Feride Dayanç’tan 2 yıl Ebru Eğitimi alan Güzin Kayır, Kadıköy Halk Eğitim Merkezi Ebru hocası Beyhan Atalar’ın atölyesinde eğitim aldıktan sonra ebru sanatı üzerine bilgilerini ve deneyimlerini geliştirdi.Geleneksel ebru malzemeleri ve tekniği ile derinliği ışığı olan figüratif çalışmalar yanı sıra geleneksel motifleri kendine özgü yorumlarla günümüze uyarlamakta, geçmişle günümüz arasında bir köprü oluşturma gayreti resimlerinde izlenmektedir. Seferihisar İzmir’de Sanatevim’de çalışmalarına devam etmektedir.

Cangül Şimşek Kimdir

1951 yılında Eskişehir’de doğan Cangül Şimşek İki çocuk annesidir.. Eğitimci olan sanatçı, Balçova İlçesinde, 2 yıl üst üste Bilim Şenlikleri organizasyonunda yönetici olarak yer aldı. 26 yıl devam eden eğitimcilik hayatını sonlandırma kararı ile kendisini besleyecek sanat alanını, geçmişte beğeni ve ilgi ile izlediği seramik olarak benimsedi. 2004 yılın da Narlıdere Halk Eğitim Merkezinde “ Gönül Sönmez Seramik Atölyesinde“ 2 yıl eğitim aldı. Çalışmalarına ve eğitimine Güzelyalı Sanat merkezinde seramik sanatçısı Pervin Özdemir’le 2 yıl daha devam etti. 2012 yılına dek İzmir, Seferihisar Belediyesinin açmış olduğu MUSE seramik atölyesinde, Heykeltraş – Seramik sanatçısı Hakan KİREZCİ ile eğitimine ve üretimine devam etti. Ürettiği eserlerinden izlendiği gibi geçmişteki mesleğinde yer alan doğa ve canlılardan esinlendiği görülmekte. Seferihisar’da Sanatevim’de çalışmalarını sürdürmektedir.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!
Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT