Tabiatın Birebir Yansıması Olan Eserler Sanatseverlerle Buluşuyor

Tarihler: 22 Mayıs 2014 Perşembe ~ 25 Mayıs 2014 Pazar

Yer: Bağlarbaşı Kültür Merkezi

Adres: Selamiali Mah. Eski Bağlarbaşı İETT garajı Bağlarbaşı Üsküdar İstanbul

Telefon: 0216 391 41 67

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr May 22, 2014 ~ May 25, 2014

Âmine Sultan Tan, 10 yılı aşkın bir süredir titizlikle hazırladığı eserlerini Bağlarbaşı Kültür Merkezi Fuaye salonunda gerçekleşecek, ilk kişisel resim sergisi ile sanatseverlerin beğenisine sunacak. 21 Mayıs 2014 Çarşamba günü saat 15.00’te kapılarını açacak olan sergide, Âmine Sultan Tan’ın 50’yi aşkın eseri yer alacak. Sergi 4 gün boyunca ziyaretçilerini kabul edecek. Ülkemizin “Photo Detail” tekniğiyle çalışan sayılı kadın ressamlarından olan Tan, yağlı boya çalışmalarına realist bir yaklaşım getiriyor. Bu sergide, tablolara tabiatın birebir yansıtıldığını ve sanatçının yorumlarını eserle harmanlandığını görebilirisiniz.

Âmine Sultan Tan, ilkokul sıralarında başlayan resim sanatına olan ilgisini yıllar içerisinde geliştirerek profesyonelleştirdi. Ressamın tablolarının çoğu realist çalışmalardan oluşuyor. Tuval üzerine yağlıboya olarak uygulanan bu tekniğe Photo Detail de deniyor. Bu çalışmalar soyut resme göre daha çok emek, incelik, simetri, canlılık, gerçeklik ve ışık, istiyor; bu yüzden de zor ve detaycı eserler olarak görülüyor. Âmine Sultan Tan bu tarzı natürmort, manzara ve mekanda çok başarılı olarak uyguluyor. Ayrıca Tan’ın sergisinde, illüstrasyona benzeyen kutsal temalı soyut resimler de yer alıyor. Bir örneği daha bulunmayan bu tür orijinal yorumlamalar sadece sanatçının kendine has çalışmalarını kapsıyor. Sergide modern ve dekoratif çalışmalar da sanatseverlerin beğenisine sunuluyor. 50’yi aşkın eseriyle ziyaretçisiyle buluşmaya hazırlanan Tan, eli kalem tuttuğu günden beri resimle iç içe yaşıyor. 21 Mayıs’ta açılışı gerçekleşecek ve 4 gün boyunca devam edecek sergi, sanata ilgi duyan kadınlarımız başta olmak üzere birçok kişiyi misafir etme hazırlığında.

TAN: “İlk Ödülümü İlkokul Yıllarında Aldım”
Eski dönemlerde resim sanatına, her zaman mesafeli duran İslam camiasının içinden böylesine başarılı bir kadın ressamın çıkması, sanata yönelik ilginin arttığını gösterirken, Amine Sultan Tan: “ Çocukluk yıllarımdan beri sanatın her dalına ilgi duyuyordum; müzik, sinema, tiyatro vb. ama resim her zaman benim için bambaşkaydı… Kendimi bildim bileli, resimle iç içeyim. İlkokul yıllarımdan itibaren katıldığım resim yarışmalarından birçok ödülle döndüm, resimlerimin çocukluk yaşlarımdan itibaren bu denli ilgi görmesi ve beğenilmesi kendimi bu alanda geliştirmem konusunda beni çok motive etti. Resim sanatı için birikim gerekli, bu sanatta ancak sürekli çalışmayla kendinizi ilerletebiliyorsunuz. Ben hayatımın hiçbir döneminde resme ara vermedim, resim tutkum her gün artarak devam etti. Eski dönemlerde putperestlik nedeniyle İslami camia resme hep uzak durmuş ancak artık böyle bir dünya içerisinde yaşamıyoruz. Günümüzde insanlar putlara inanmıyor ve bu sayede İslam camiasından da çok başarılı ressamlar eserleriyle göz dolduruyor.” dedi.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!
Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT