The Saints Of The New Age Yeni Etkinliği

Tarihler: 23 Ocak 2013 Çarşamba ~ 23 Ocak 2013 Çarşamba

Yer: KargART Kültür Merkezi

Adres: Kadife Sok. No:16 Kadıköy İstanbul

Telefon: 0216 449 17 25

Web: http://http://www.kargart.org

E Posta: info@kargart.org

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Oca 23, 2013 ~ Oca 23, 2013

Sanat ve müziğin buluşma adresi The Saints of The New Age, dördüncü etkinliğini 23 Ocak 2013'de KargaArt’da gerçekleştiriyor. Gecede aksakvenüs’ün sergisi ve Caner Gözübüyükoğulları'nın aksakvenüs'le ortak bir çalışmanın sonucu ortaya çıkardığı müzik seçkisi izleyiciyle buluşuyor.

Zeynep Arıkan ve Burak Kuyucaklı'dan oluşan aksakvenüs’ün, geçtiğimiz Kasım ayında Ankara'da gerçekleştirdikleri solo sergileri "Katı Olan Her Şey"den sonra, The Saints of The New Age'de de, yazılımını yaptıkları bir programla online gazetelerden topladıkları metin ve görselleri sergi mekanında yeniden düzenliyorlar. Güncel haberlere ait metin ve görsellere yazdıkları bu kod aracılığıyla müdahale ederek farklı bir okuma yapmaya çalışıyorlar. Sergi, veri bankalarında toplanan bilgiye dair bir filtreleme işlemini içeriyor, bir tür eksiltmeyi deniyor.

Gecenin müziğini yapacak olan Caner Gözübüyükoğulları ise, aksakvenüs’ün internet üzerinden topladıkları kelimeleri, yine sanatçılarla yapılan ortak bir çalışma sonucunda müziğinin aralarında yeniden kurguluyor.

Tamamen deneysel bir çalışmanın sonucu olacak olan etkinlik, kesin bir çıkarım yapmaksızın, internette sık kullanılan kelimeleri, tekrarı, her gün kullandığımız internet aracılığıyla gözler önüne sererken, müziğin içine de yerleştiriyor ve izleyiciye görsel ve işitsel farklı bir sunuma davet ediyor.

The Saints of The New Age sanat ve müziği bir araya getiren alternatif bir etkinlik olarak Haziran 2012'de kuruldu. Tek gecelik düzenlenen sergi ve performanslar, müzikle birleşip deneyselliğe kucak açarken, kalıcılık ve profesyonellik gibi tanımlara arkasını dönerek Fluxus'a selam verir. Eleştirinin olmadığı bir sanat ortamında mükemmelliğe oynayan The Saints of The New Age, adından da aldığı ilhamla yeniçağın azizlerine kapılarını açar.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!
Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT