Ünlü Alman Sanatçı Ulrich Erben İstanbul’da: Renklerin Belleği

Tarihler: 16 Eylül 2014 Salı ~ 18 Ekim 2014 Cumartesi

Yer: Art On İstanbul

Adres: Şair Nedim Cd. No.4, Akaretler Beşiktaş İstanbul

Telefon: 0212 259 1543

Web: http://http://www.artonistanbul.com/

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eyl 16, 2014 ~ Eki 18, 2014

Yaşayan en önemli Alman ressamlardan biri olarak değerlendirilen Ulrich Erben (1940, Dusseldorf) 16 Eylül- 18 Ekim 2014 tarihleri arasında art ON Istanbul’da kişisel sergisini açacaktır. Sanatçının Türkiye’deki ilk sergisi 40 adet tuval ve kâğıt çalışmasından oluşuyor. Yapıtları önemli kurumsal ve özel koleksiyonlarda yer alan sanatçı “Renklerin Belleği” isimli sergisinde en eskisi 1999, en yenisi 2014 tarihli çalışmalarını sunacaktır. Serginin küratörlüğünü Necmi Sönmez üstlenmektedir.

Çalışmalarıyla 1960 sonrası Alman sanat ortamında dikkatleri üzerine toplayan Ulrich Erben, eserlerinde sıcak ve soğuk renk tonlarını bir araya getiren kompozisyonlar üreterek izleyicilerde farklı çağrışımlara yol açan soyut kurgular yaratıyor. Her izleyicinin farklı biçimde yorumlayabileceği bu açık uçlu çalışmalar, içerdiği renk zarafeti ve alışılagelmedik ton birliktelikleri ile duygusal titreşimleri çağrıştırıyor.

Serginin ismi olan “Renklerin Belleği” izleyicilerin farklı kültürel, coğrafi ve kişisel özelliklerinden kaynaklanan çağrışım dünyalarının kapılarını aralıyor. Sanatçı doğadaki hiçbir forma gönderme yapmadan gerçekleştirdiği saf soyut (pure abstraction) çalışmalarında, geometrinin belirleyiciliğinden yola çıkarak kompozisyonlarını belli bölgelere ayırıyor. Bu bölgeler (color fields) iki boyutlu tuval yüzeyinde -farklı- üç boyutlu algıların oluşmasına yardımcı olmaktadır. Erben illüzyonu ve illüstrasyonu çalışmalarından uzaklaştırırken, içsel bakış açılarının özgürleştirici olanaklarını arıyor. Çalışmalarını hem Dusseldorf’ta hem de Roma yakınlarındaki Bagnoregio bölgesinde sürdüren sanatçı, kompozisyonlarında kültürlerarası etkileşimin olanaklarını sorgulayan bir yaklaşım acısına sahiptir.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!
Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT