Yıldız Doyran - Hayat Hamlesi Resim Sergisi

Tarihler: 12 Mart 2015 Perşembe ~ 11 Nisan 2015 Cumartesi

Yer: Beyoğlu Akademililer Sanat Merkezi

Adres: Balo Sok. No:37 Dogançay Müzesinin yanı Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 245 02 29

Web: http://http://www.akademililer.com

E Posta: beyogluakademililer@gmail.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Mar 12, 2015 ~ Nis 11, 2015

Akademililer Sanat Merkezi 12 Mart – 11 Nisan 2015 tarihleri arasında Yıldız Doyran'ın "Hayat Hamlesi" isimli kişisel sergisine ev sahipliği yapıyor.

Denizhan Özer küratörlüğünde gerçekleşen sergide sanatçı, sürekli değişim ve dönüşüm süreci içinde kendini yenileyen doğanın, içinde bulunduğumuz zaman dilimi ve insanlar ile kurduğu ilişkiyi sezgisel ve aynı zamanda akılcı bir dille ele almaktadır. Bir çeşit tanıklık etme süreci olarak kurgulanan resimlerin arındırılmış renkli yüzeyler üzerinden kendi gerçeğini unutarak doğadan uzaklaşan insana bu unuttuklarını doğanın yarattığı hayat hamlesi üzerinden anlatmaktadır.

Daha önce, doğa içinde bir direnç noktası olan bataklık sazları serisinden sonra oluşan "su" serisi resimleri, Yıldız Doyran,ın doğaya olan yaklaşımında ki değişimin sembolik göstergeleri olarak izleyiciyle ilişki kurmaktadır. Sanatçının kendine ait bir dille oluşturduğu resimler varlığın katmanlı yapısına işaret ederek çağdaş bir anlatım biçimine dönüşmektedir.

Yıldız Doyran'ın İnsanın içinde bulunduğu çevre ile kurduğu ilişki ve buna bağlı olarak oluşturduğu varoluş sürecini Bergson'cu bir dille anlattığı "Hayat Hamlesi" isimli sergisi 11 Nisan 2015 tarihine kadar Pazar günleri haricinde her gün 11:00 – 19:00 saatleri arasında Akademililer Sanat Merkezi'nde görülebilir

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!
Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT