Zübük

Tarihler: 05 Mart 2015 Perşembe ~ 05 Mart 2015 Perşembe 20:30

Yer: Caddebostan Kültür Merkezi

Ücret: Tam 67.00 TL, Öğrenci 47.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Adres: Bağdat Cad. Haldun Taner Sok. No:11 Kadıköy İstanbul

Telefon: 0216 467 36 00 - 0216 467 25 68

Faks: 0216 386 09 33

Web: http://http://www.ckm.gen.tr

E Posta: info@ckm.gen.tr

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Mar 5, 2015 ~ Mar 5, 2015

Aziz Nesin'in ünlü romanı "Zübük", Caddebostan Kültür Merkezi'nde sahneleniyor.

Yeni "Zübük" geliyor!

Türkiye'nin önemli ve usta yazarlarından Aziz Nesin’in, 2015 yılında kutlanacak doğumunun 100. yılı nedeniyle "Zübük" isimli eseri, Nedim Saban tarafından uyarlanarak özel olarak sahneye taşınıyor. Bundan 34 yıl önce Kemal Sunal'ın canlandırdığı, her dönemin bir mihenk taşı olma özelliği taşıyan "Zübük" karakterini bugün tiyatro sahnesinde, günümüzün önemli oyuncularından Tuna Orhan üstleniyor. 

27 Kasım'da Profilo Kültür Merkezi'nde başlayacak olan müzikal komedi, Beylikeğrisi adlı hayali bir yerde, bir seçim sandığının başında geçiyor. Meslek hayatına Antalya Devlet Tiyatrosu'nda başlayan ve Hokkabaz filminde Cem Yılmaz ile başrol oynayarak, 18. Ankara Uluslararası Film Festivali'nde Oyunculuk Ödülü'nü alan ve en son "Yalan Dünya" dizisindeki sevilen "Yönetmen Tufan" karakteriyle izlediğiniz Tuna Orhan, Kemal Sunal tarafından filme taşınan "Zübük" karakterine farklı bir yorum getirecek. Oyunun diğer rollerinde tiyatro, sinema ve TV dizilerinden tanıdığımız Derya Artemel, Füsun Kostak, Halim Ercan, Hakan Akın, Ercü Turan, Hilmi Özçelik, Evren Erler, Serdar Aydın, Emrah Düzkaya, Ena Alpar, Selim Tezin gibi önemli isimler rol alıyor.

Projenin heyecanını şimdiden yaşadığını belirten Nedim Saban projeyle ilgili olarak şunları söylüyor: "Zübük romanını okuduktan sonra, bu karakterin yazıldığı dönemde Don Kişot efsanesini yakaladığını gördüm. Zübüklük adeta bir kavram olarak dilimize girmiş ve Aziz Nesin'in dillere destan karakteri ölümsüzleşmiş. Romanın yan karakterleri de müthiş renkli ve seyirciye nefis bir tat bırakıyor. 23 yılldır önemli projelere imza atan Tiyatrokare’ye ve Aziz Nesin ustanın 100. Yıl doğumgününe yaraşacağını düşünüyorum."

Zübük'ün dekor ve giysi tasarımı Sıla Karakaya, müzik Orhan Enes Kuzu, ışık tasarımı Mustafa Türkoğlu, koreografi Özge Midilli, şarkı sözleri Nedim Saban’a ait...

Konu:
Siyasi hayatına küçük bir ilçede başlayarak, milletvekilliğine kadar yükselen "İbrahim Zübükzade", çevresindeki herkesi kandırmış, halkın manevi değerleri ve inançlarını sömürerek, siyasette yükselmeye başlamıştır. Bu önlenemez yükselişi durdurmak isteyenler, son çare olarak onu  daha da yükselterek, Ankara'ya göndermeye karar verirler. Ancak Zübük, nereye giderse gitsin bela olmaya devam eder.

- 7 yaşından küçük çocuklar etkinliğe alınmamaktadır. 7 yaş ve üzeri bilete tabidir.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!
Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT