2.Ekoloji Günleri

Tarihler: 16 Aralık 2010 Perşembe ~ 19 Aralık 2010 Pazar

Yer: FFM - Fulya Fuar ve Kongre Merkezi

Adres: Hakkı Yeten Cad. Selenium Plaza 10 C Fulya, Beşiktaş, İstanbul Şişli İstanbul

Telefon: 212 215 61 29-30

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Ara 16, 2010 ~ Ara 19, 2010
“2.Ekoloji Günleri” 16-19 Aralık 2010
Çay’dan, kahveye; şaraptan, et ürünleri ve bal’a; kozmetikten, tekstil ve oyuncağa, hatta otele kadar bu fuarda her şey organik!

Geçtiğimiz ay Hizmete giren FFM (Fulya Fuar ve Kongre Merkezi), 16-19 Aralık 2010 tarihleri arasında ,“2.Ekoloji Günleri” ev sahipliği yapacak. Organik ürün meraklarına aynı zamanda alternatif yılbaşı hediye seçenekleri de sunacak olan organizasyonda, et ürünleri, çay, bal ve şaraptan; kozmetik ürünler, temizlik malzemeleri, oyuncak, tekstil ve “Organik Otel” konseptiyle, turizm ürünlerine dek çok sayıda organik sertifikalı ürün satışa sunulacak.

Girişin ücretsiz olacağı organizasyon, saat 11.00 – 19.00 arasında gezilebilecek.
ASDF Fuarcılık tarafından 2000 yılından bu yana İstanbul’da düzenlenen Ekoloji Günleri, bu yıl 2.kez Türkiye’deki organik ürün üreticisi, ithalatçısı ve tüketicisini bir araya getiriyor.

Yılbaşı alışverişi hareketliliğini de göz önünde bulunduran organizasyon yetkilileri,”Ekoloji Günleri” nde gıdadan, tekstile; kozmetikten, temizlik ürünlerine dek, meraklıları için çok yeni ve alternatif yeni yıl armağanları olacağını belirtiyorlar.

“Gıda Güvenliğinde Organik Gıdanın Yeri” başlıklı bir panel düzenlenecek.
Organik ürünü sadece üreten değil aynı zamanda tüketen bir toplum olma hedefiyle yola çıkan ‘Ekoloji Günleri’ne toplam 50 firma katılıyor. Etkinlik kapsamında Gıda Güvenliği Derneği Başkanı Samim Saner, Sağlıklı Gıda Platformu Başkanı Hüseyin Bozbağ ve Ecocert Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Avcı’nın konuşmacı olarak katılacağı “Gıda Güvenliğinde Organik Gıdanın Yeri” başlıklı bir konferans düzenlenecek.

Yıllardır organik ürünlere güvenin tazelenmesi ve topluma organik ürün tüketme bilinci aşılanması hedefleyen etkinlik, şimdilerde Türkiye’de sayıları giderek artan organik ürün kullanıcısın sektördeki yeniliklerden haberdar etmek adına daha geniş bir ürün yelpazesini barındıracak.

Organik otel’den, Türkiye’nin sertifikalı ilk organik et ürünleri Ekoloji Günlerinde…
İşlenmesinde ve yetiştirilmesinde hiçbir kimyasal kullanılmadan üretilen ve tüketiciye ulaştırılan organik ürünlerin farklı konseptlerle topluma yayılmasında öncülük eden şirketlerin katılacağı ‘Ekoloji Günleri” nde, İstanbul’da hizmet veren ve nevresimden yatağa, sabundan havluya kadar organik ürünlerin yer aldığı “Organik Otel” de yer alıyor.

Etkinlik ayıca, Çanakkale Ayvacık’ta hayvanların özgürce orman içerisinde dolaşarak beslendiği, Türkiye’nin ilk sertifikalı organik kırmızı etini üreten Ayvacık Organik Et Üreticileri Birliği tarafından bu yıl hizmete giren Ayvacık Organik Et Kooperatifine de ev sahipliği yapıyor.

Gökçeada’da üretilen “Nusret Bey Şarapları” organik üzümden elde ediliyor.
Merlot, Cabarnet Sauvignon ve Syrah üzümlerinden üretilen organik şaraplar, uygun bekleme koşullarında deneyimli bağcının elinden şarap tutkunlarına tanıtılacak.

Kapbula’nın bebek ve çocuklara yönelik sattığı %100 organik giysiler, oyuncaklar, %50’ye varan indirimli fiyatlara anne ve anne adaylarını fuara bekliyor.

0 – 10 yaş arası bebek ve çocuklara yönelik; tekstilden kozmetiğe, oyuncaktan deftere birçok organik, ekolojik ya da geri dönüşümlü ürünü bir arada sunan Türkiye’deki ilk zincir mağaza olan Kapbula, Yalçuva Pamuğundan ipliğine, boyasından baskısına kadar tamamen organik ve uluslararası sertifikalı tekstil ürünleri üretiyor.



istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT