25. Uluslararası Gıda Ürünleri ve Teknolojileri Fuarı

25. Uluslararası Gıda Ürünleri ve Teknolojileri Fuarı

Tarihler: 07 Eylül 2017 Perşembe ~ 10 Eylül 2017 Pazar

Yer: Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi

Adres: E – 5 Karayolu Üzeri, Gürpınar Kavşağı Büyükçekmece İstanbul

Telefon: 0212 867 11 00

Faks: 0212 886 93 99

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eyl 7, 2017 ~ Eyl 10, 2017

Gıda ürünleri ve teknolojileri sektörünün buluşma noktası olan Uluslararası Gıda Ürünleri ve Teknoloji Fuarı - WorldFood Istanbul, bu yıl 25. kez sektörü bir araya getirecek. Fuar; T.C. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Türkiye Gıda ve İçecek Sanayi Dernekleri Federasyonu (TGDF), KOSGEB, TÜGİDER ve PAKDER tarafından destekleniyor. 500’e yakın yerli - yabancı firma ve 1.200’den fazla markanın en son ürün, hizmet ve teknolojilerinin sergileneceği fuar; bu yıl yeni adresi Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleşecek.

Türkiye’nin lider sektörlerinde lider fuarlar düzenleyen ITE Turkey’in grup şirketleri arasında yer alan EUF – E Uluslararası Fuarcılık tarafından düzenlenen WorldFood Istanbul; gıda ürünleri ve teknolojileri ile ilgili en son ürün, hizmet ve teknolojileri aynı platformda bir araya getiriyor. Üretim değeri, istihdama sağladığı katkı, ihracat ve dış ticareti karşılama oranıyla Türkiye’nin lokomotif sektörlerinden olan gıda sektörünü hep bir adım ileriye taşımayı hedefleyen fuar, eşzamanlı düzenlenen etkinliklerle katılımcılarına yeni pazarlarda iş yapma fırsatı sunuyor. Fuar kapsamında gerçekleşen görüşmeler gıda sektörünün ihracatının artmasına katkı sağlarken ve düzenlenen konferanslarla da sektöre bilgi akışı sağlanıyor.

Fuar destekçileri arasında yer alan Türkiye Gıda ve İçecek Sanayi Dernekleri Federasyonu’nun (TGDF), 3. Olağan Mali Genel Kurulu’nda açılış konuşmasını yapan TGDF Yönetim Kurulu Başkanı Şemsi Kopuz: “Gıda sektörünün GSYİH içerisinde 290 milyar liraya yaklaşan payı, 42 binin üzerinde işletmesi ve 480 binin üzerinde çalışanıyla Türkiye'nin en büyük üretim sanayisi konumundadır. Gıda sektörü son 10 yılda büyük bir başarıya imza atarak, ihracatını yaklaşık 3,5 kat arttırmış ve 2014 yılında toplam ihracat içerisindeki payını % 7’nin üstüne çıkarmıştır ve bu başarı sayesinde dünyanın en büyük 15’inci gıda ve içecek ihracatçısı unvanını korumuştur. 26 üye derneği ve 2000 civarında işletmesiyle TGDF, bugün Gıda ve İçecek Sektörü’nün en büyük sivil toplum kuruluşudur” dedi.

TGDF Fuar ve Kongre Komisyonu Başkanı İsmet Aral ise yaptığı konuşmada; “Artan nüfusun ve değişen yaşam standartlarının etkisiyle gıda sektörünün her geçen gün büyümeye devam ettiğini ve gıda ihracatının da bu yıl 12 milyar dolara ulaştığını aktardı. Gıda sektörünün önemine değinirken, WorldFood Istanbul fuarının TGDF’nin kurumsal olarak desteklediği ve işbirliği yaptığı tek fuar olduğunu” belirtti.

Daha önceki yıllarda fuara direktörlük yapmış olan ve yeniden fuarın direktörü olan ITE Turkey Operasyonlar Grup Direktörü Muharrem Tunca: “Türk gıda sektörü temsilcileri yeni pazarlarda ihracatını arttırmayı hedefliyor. WorldFood Istanbul; yerli ve yabancı fuar katılımcılarını aynı platformda bir araya getirerek, yeni pazarlarda yeni iş ve işbirliği imkânları sunuyor, sektörün gelişmesine katkı sağlıyor. Türkiye’nin lokomotif sektörlerinden olan gıda sektörünün büyümesine katkı sağlamak amacıyla fuar kapsamında düzenlenen etkinlikler yerel - uluslararası sektör temsilcilerinden ilgi görüyor. Bu yıl yeni adresi Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirecek fuar, her yıl olduğu gibi 2017 yılında da sektöre katkı sağlayacak” dedi.

ColdChain Expo Eurasia ve Ingredients Turkey özel bölümlerinin de yer aldığı 25. WorldFood Istanbul, 7 – 10 Eylül 2017 tarihinde yeni adresi Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleşecek.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT