28.Uluslararası Şile Bezi Kültür ve Sanat Festivali

Tarihler: 10 Ağustos 2015 Pazartesi ~ 16 Ağustos 2015 Pazar

Yer: Şile

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Ağu 10, 2015 ~ Ağu 16, 2015

Tarihin içinde ilmek ilmek dokunan, 28 yıldır adına bir festival konan Şile Bezini dünyaya tanıtmak amacıyla düzenlenen Şile Bezi Kültür ve Sanat Festivali, bu yıl 10-16 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Hem İstanbul’un hem de Türkiye’nin en köklü festivallerinden olan Şile Bezi Kültür ve Sanat Festivali bu sene de ulusal ve uluslararası tüm konuklarına unutulmaz bir festival haftası yaşatacak. Şile Bezi el sanatları sergilerinden, uluslararası halk oyunu gösterilerine, etnik sunumlardan, panele renkli festival haftası başlıyor.

Geçmiş yaşamların bugüne taşınmasında önemli bir köprü ve etmen işlevi gören Şile Bezi, her motifte bir hikaye barındıran, sevinçleri, hüzünleri, ayrılıkları, özlemleri sanatsal yorumları işlemelere taşıyan bir değer. Şile Bezini tanıtmak amacıyla her geçen yıl uluslararası bir boyut kazanarak büyüyen Şile Bezi Kültür ve Sanat Festivali, bu yıl da dolu dolu geçecek. Geleneksel sanatlarıyla dünyanın birçok yerinden gelen sanatçıların ürünlerinin de sergileneceği festivalde katılımcı ülkelerin kendilerine özgü dans ve müzik gösterileri de ziyaretçilere keyifli anlar yaşatacak.

13 ülkeden 50 farklı el sanatları üstadı yer alacak
Bulgaristan, Makedonya, Bosna Hersek, Ukrayna, KKTC, Türkiye, Romanya ve Gürcistan’dan folklor ekiplerinin katılacağı festivale, Makedonya, Yemen, Özbekistan, Ukrayna, Japonya, Arnavutluk, İran ve Romanya’dan ise el sanatları ustalarının katılımı gerçekleşecek. Ulusal ve uluslararası çok sayıda ses, dans, müzik, etnik ve el işi sanatçılarının katılacağı Şile Bezi Kültür ve Sanat Festivali’nde, kültür ve sanatın en güzel örnekleri sergilenecek. Açılışı 50 usta sanatçının yer alacağı Şile Bezi El Sanatları Fuarı ile yapılacak olan festival 7 gün sürecek.

Şile Bezinin geçmişi ve geleceği konuşulacak
Festivalin ikinci gününde profesyonel moderatör ve önemli konuşmacılar ile gerçekleşecek panelde, geçmişten günümüze Şile’yi dünyaya tanıtan, festivale adını veren Şile Bezi’nin geçmişi ve geleceği konuşulacak. Yöreye özgünlük ve değer kazandıran Şile Bezi’nin geçmişten günümüze taşınmasında ve yörenin tanınmasında önemli bir kültürel tema olarak korunması, bunun yanı sıra ekonomik varlığını da sürdürmesi gerektiği konusu işlenecek.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT