6. Contemporary Istanbul

Tarihler: 24 Kasım 2011 Perşembe ~ 27 Kasım 2011 Pazar

Yer: İstanbul Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı

Adres: Harbiye İstanbul Harbiye İstanbul

Telefon: 0212 373 11 00

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kas 24, 2011 ~ Kas 27, 2011

Türkiye’nin ilk ve tek uluslararası çağdaş sanat fuarı Contemporary İstanbul’un İstanbul Kongre Merkezi’ndeki 12.500 m2lik yeni alanında hazırlıklar tüm hızla devam ediyor. Contemporary İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Ali Güreli, binlerce sanat eserinin sergileneceği yeni fuar alanında danışma kurulu üyeleri, galeri ve sanatçılarla bir araya geldi. Toplantıda geçtiğimiz senenin 2 katı büyüklükteki alan hep birlikte gezildi, sanatseverleri bu yıl bekleyen yenilikler anlatıldı.

Ana sponsorluğunu Akbank Private Banking ve destek sponsorluğunu Zorlu Center’ın üstlendiği Contemporary İstanbul, 24-27 Kasım 2011 tarihleri arasında İstanbul Kongre Merkezi ile Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda yer alan toplam 12.500 m2’lik bir alanda gerçekleştirilecek.

Contemporary İstanbul, danışma kurulu üyeleriyle birlikte fuar alanında bir araya geldi. Yönetim Kurulu Başkanı Ali Güreli’nin ev sahipliğini yaptığı toplantıya danışma kurulu üyelerinden Akbank Private Banking Genel Müdür Yardımcısı Saltık Galatalı, Kadir Has Universitesi Rektör Yardımcısı ve Contemporary İstanbul Genel Koordinatörü Hasan Bülent Kahraman, Korn/Ferry International Müdürü Şerif Kaynar, Euro RSCG Türkiye CEO’su Levent Erden, Alarko Holding Yönetim Kurulu Üyesi Leyla Alaton, Akbank Sanat Danışmanı ve Mimar Sinan Üniv. Sosyoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ali Akay, Zarakol İletişim Hizmetleri Yönetim Kurulu Başkanı Necla Zarakol, İris Organizasyon Yönetim Kurulu Başkanı Gazanfer Gür katıldı. Bu yıl fuara dahil olan sanatçı ve galerilerin de katıldığı toplantıda geçtiğimiz senenin 2 katı büyüklüğündeki alan hep birlikte gezildi.

6. Contemporary İstanbul’a 22 ayrı ülkeden 41’i yurtdışı ve 48’ü yurt içi olmak üzere 89 çağdaş sanat galerisi katılacak. Uluslararası çağdaş sanat dünyası ve Türk sanatseverlerin merakla beklediği fuarda Türkiye’den ve dünyadan 550 sanatçıya ait 3000 çağdaş sanat eserinin sergilenecek, fuarı 1000’den fazla uluslararası koleksiyoner ziyaret edecek. Her yıl farklı ülkelerin sanatına yer verilen “New Horizons - Yeni Ufuklar” bölümünde bu yıl Gulf Bölgesi Ülkeleri’nden (Birleşik Arap Emirlikleri, Kuveyt ve Suudi Arabistan) yedi sanat galerisi yer alacak. Ayrıca fuar boyunca Türk Çağdaş Sanatı’nın bugünü ve yarınının tartışılacağı; koleksyonerler, sanatçılar, sanat kurumu yöneticileri ve sanat eleştirmenlerinin katılacağı CI Dialogues panelleri gerçekleştirilecek.

Contemporary İstanbul’un 6. Yılında Onur Sanatçısı Komet olacak. CI’ın ev sahipliğini yapacağı büyük sanatçımız Komet’in 70. Yaşı ‘ O DEĞİLSE BAŞKASIDIR’ – ‘ESRARENGİZ’ başlıklı bir sergiyle kutlanacak. Komet düzenlenecek sergide son yapıtlarından bazılarını sergileyecek.

CI’nin bu yılki yeniliklerinden biri Curatorial Projects; Contemporary İstanbul’da galerilerin yapıtları ve sanatçılarını sergileyeceği standların yanı sıra galerilerin özel projelerine ve Körfez Ülkeleri’nden sanatçıların eserlerine yer verilecek. Genç küratör Selin Turam tarafından hazırlanan bir seçki ile ziyaretçiler birçok farklı projeyi ve yapıtı bir arada görebilecekler.

Bu sene Video Cube alanında Kurye Sanat İnisiyatifi’nden Irmak ve Ceren Akman küratörlüğünü yaptığı bir video seçkisi gösterilecek. Bu çağdaş sanatın en önemli alanlarından biri olan video sanatına dönük bir çalışma olacak.

Contemporary İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Ali Güreli toplantıda yaptığı konuşmada:
“Contemporary İstanbul’un kurulduğu 2006 yılından itibaren çağdaş sanatın yaygınlaşması ve benimsenmesi; Amerika, Avrupa ve Uzak Doğu’dan koleksiyonerlerin İstanbul’a gelmesine öncülük etmek, galerilerin yurt dışına açılmalarına destek olmak, ulusal ve uluslararası sergiler düzenlenmesi, çağdaş sanatın önündeki engellerin kaldırılması gibi hedeflerimiz için bir sektörel kuruluş gibi çalışıyoruz. Fuarı geçtiğimiz sene 53 bin kişi izledi, bu sene 60 bini aşkın sanatseverin ziyaret edeceğini tahmin ediyoruz. Hem yurtiçinden hem de yurtdışından her yıl giderek artan ilgi gösteriyor ki hedeflediğimiz noktaya doğru emin adımlarla ilerlemekteyiz. Danışma kurulumuza katılan yeni üyelerimizle birlikte Türk Çağdaş Sanatı’nın dünyaya tanıtılmasındaki misyonumuzu en iyi şekilde yerine getirmeye devam edeceğiz.”

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT