All Green Expo İstanbul

Tarihler: 06 Eylül 2012 Perşembe ~ 09 Eylül 2012 Pazar

Yer: CNR Expo Fuar Merkezi

Adres: Fuar Merkezi 34149 Yeşilköy Bakırköy İstanbul

Telefon: 0212 465 74 74

Web: http://www.cnrallgreenexpo.com

Paylaş:

1 Yorum:

istanbul.net.tr Eyl 6, 2012 ~ Eyl 9, 2012

Yaşanabilir Dünya, Sürdürülebilir Ekonomi...

Her geçen gün artan dünya nüfusu dünyanın enerji ihtiyacını da artırmaktadır. Artan enerji ihtiyacı ve endüstrileşme ise büyük çevresel sorunları da beraberinde getirmektedir. Bu sorunu fark eden ülkeler, enerji üretiminin ve kullanımının yeni yollarını keşfetmek ve verimliliğini artırabilmek için birbirleriyle adeta yarış içerisine girmişlerdir. Bu yarışta önde gelen ülkeler, ilerleyen dönemlerde dünya ekonomisine yön veren ülkeler olarak karşımıza çıkacaklardır.

Yapılan hesaplara göre 2030’da verimlilik artışları (hedefleri) sağlanmış olsa dahi enerji ihtiyacı 2 katına çıkacaktır. Mevcut enerji üretim ve kullanım yöntemleri değiştirilmediği sürece küresel iklim değişikliği tüm dünya için büyük bir sorun olacaktır.

Bu nedenle OECD tarafından yapılan 21. Yüzyılın genel konsepti çalışması 5 eksen üzerine inşa edilmiştir:

1- Dünya çapında enerji verimliliğini artırmak,
2- Temiz enerji kaynaklarını artırmak,
3- Yenilikçi çevre dostu teknolojileri geliştirmek,
4- Sera gazları emisyonunu azaltmak.
5- Yeni nesil enerji teknolojileri geliştirmek

Ülkemizde ise gerek kamu, gerek özel sektör gerekse sivil toplum kuruluşları; verimliliğin artırılması için yeni teknolojilerin ve yöntemlerin yaygınlaştırılmasında öncü rol oynamalı, işbirliği halinde hareket etmelidirler. Bu nedenle de düşük karbon ekonomisi veya yeşil ekonomi diyebileceğimiz bu yeni olguyu anlamak, kavramak, içselleştirmek için var gücümüzle çalışmak zorunda olduğumuzu unutmamız gerekir.

CNR Holding olarak, “Yaşanabilir Dünya, Sürdürülebilir Ekonomi” anlayışını yaşama geçirmek için bizler ilk adımı atıyoruz. Yeşil ekonomi hususu ile ilgili reel sektörler başta olmak üzere gerekli farkındalığın oluşturulması, kamuoyuna doğru mesajların verilmesi ve konunun ulusal bir sahiplenmeye dönüştürülmesi için tüm olanaklarımızı seferber ediyoruz.

Bu sebeple, çevre duyarlılığı ve yeşil ekonomi konusunu gündeme taşımak için Enerji Verimliliği Derneği – ENVERDER ve Türkiye Enerji Meclisi – TEVEM öncülüğünde, Türkiye İhracatçılar Meclisi -TİM ve UNIDO’nun katkılarıyla İstanbul Fuarcılık organizatörlüğünde 6-9 Eylül 2012 tarihleri arasında CNR Expo’da düzenlenecek olan All Green Expo İstanbul Yeşil Ekonomi Zirvesi ve Fuarı’na hazırlanıyoruz.

Enerjinin verimli kullanılması ve yeşil ekonomi algısını kamuoyunun gündemine taşımak amacıyla ortak bir akılda birleşen organizasyonda; Türkiye’nin ve dünyanın büyük sanayi kuruluşlarının ve kobilerin yanında kurumunuzun da yer alması ve ziyaretçilerimize enerji verimliliği konusunda ürününüz ile ilgili fikir vermeniz çalışmamıza ve “Yeşil Ekonomiye” büyük katkı sağlayacaktır.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

ellerine saglik
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT