Helal ve Sağlıklı Ürünler Fuarı

Tarihler: 30 Eylül 2010 Perşembe ~ 03 Ekim 2010 Pazar

Yer: CNR Expo Fuar Merkezi

Adres: Atatürk Havalimanı karşısı Yeşilköy Bakırköy İstanbul Bakırköy İstanbul

Telefon: 0212 465 74 74

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eyl 30, 2010 ~ Eki 3, 2010

Son yıllarda yaygınlaşarak büyük bir pazar haline gelen Helal sertifikalı ürünler tüm bileşenleriyle Helal ve Sağlıklı Ürünler Fuarı’nda biraraya geliyor. Dünya genelinde 2 milyara yaklaşan tüketicisi ile uluslararası üreticilerin iştahını kabartan sektör, Türkiye’nin ihracat açığını helal sertifikalı ürünlerle kapatmaya çalışıyor…

CNR, 30 Nisan 2010, İstanbul- Kendi oluşturduğu serbest piyasa ekonomisi ile büyümeye devam eden helal ürün sektörü 30 Eylül - 03 Ekim 2010 tarihleri arasında CNR Expo Fuar Merkezi’nde buluşuyor. CNR Ekspo Fuarcılık tarafından düzenlenen organizasyon, helal sertifikası ile satın alma yapan kuruluşların, üreticilerle temas kurmalarını amaçlıyor. Fuar Dünya Helal Konseyi (World Helal Council- WHC) Türkiye temsilcisi GİMDES (Gıda ve İhtiyaç Maddeleri Denetleme ve Sertifikalandırma Derneği) işbirliğiyle ve KOSGEB desteği ile düzenleniyor.

Helal ve Sağlıklı Ürünler Fuarı’na DTM (Dış Ticaret Müsteşarlığı) katkılarıyla Almanya, Çin, Dubai, Endonezya, Hollanda, Irak , İngiltere, İran, Suriye ve Suudi Arabistan`ın aralarında bulunduğu 40 ülkeden alım heyetlerinin geleceği belirtildi. Bu yıl İstanbul’da fuarla aynı tarihlere rastlayan 8. WHC Kongresi’nin de düzenleniyor olması yaratılacak sinerji ile firmaların kendilerini dünyaya tanıtmalarında artı avantaj olarak görülüyor.

Katılımcıların dünya helal pazarı ile temas kurmasına olanak sunan Helal ve Sağlıklı Ürünler Fuarı’nda, ziyaretçi gruplarının da Türkiye’de helal sertifikalı üretim yapan firmalarla diyalog kurmalarını sağlayacak.

15.000 m² alanda gerçekleştirilecek olan organizasyonun katılımcı profili arasında helal gıda ve içecekler, helal kozmetik, islami moda ve tekstil ürünleri, medikal ürünler, helal sertifikası veren kurumlar, devlet kurumları ve islami finans kuruluşları bulunmaktadır. Üreticiler, perakendeciler, ithalatçılar, ihracatçılar, distribütörler ve toptancılar, yatırımcılar, tedarikçiler, hipermarket ve süpermarketlerin satınalma sorumluları, banka yetkilileri, helal sertifika firmalarının yetkilileri, islami federasyon ve derneklerin sorumluları ise fuarı ziyaret etmesi beklenen gruplar arasında.

Helal gıda kavramı, Birleşmiş Milletler Uluslararası Gıda Standartları Topluluğu Codex Alimentarius Komisyonu dokümanlarında ‘İslami kurallar doğrultusunda izin verilen gıda’ anlamına geliyor ve helal ekonomisi; kozmetik, oyuncak, ilaç, finans, turizm ve perakende zincirlerini de içine alıyor. Helal Gıda pazarının bugünkü değerinin 850 milyar dolar, tüm helal piyasasının ise 2 trilyon dolar olduğu tahmin ediliyor.

Fuar, 30 Eylül - 03 Ekim 2010 tarihleri arasında 10.00-19.00’da ziyaret edilebilir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT