İstanbul Fashion Week

Tarihler: 08 Şubat 2012 Çarşamba ~ 11 Şubat 2012 Cumartesi

Yer: Taksim Tepebaşı

Web: http://www.ifw.com.tr

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Şub 8, 2012 ~ Şub 11, 2012

Türk moda endüstrisinin dünyaya açılan penceresi Istanbul Fashion Week’te (IFW) geri sayım başladı.

Taksim Tepebaşı’nda 8-11 Şubat 2012 tarihleri arasında düzenlenecek etkinlik, İstanbul’a bir kez daha moda coşkusunu yaşatacak.

İstanbul Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İHKİB) önderliğinde Moda Tasarımcıları Derneği (MTD), Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) ve İstanbul Moda Akademisi (İMA) işbirliğiyle düzenlenen IFW’ye katılan marka ve tasarımcılar, “2013 Sonbahar / Kış ” koleksiyonlarını sunacak.

Türkiye’nin en büyük moda organizasyonunda Mehtap Elaidi, Arzu Kaprol, Özlem Süer, Nejla Güvenç, Atıl Kutoğlu, Gül Ağış, Erol Albayrak, Tuvana Büyükçınar, Niyazi Erdoğan, Günseli Türkay, Zeynep Erdoğan, Gamze Saraçoğlu, Özlem Kaya, Özgür Masur, Simay Bülbül, karma defile de yer alan isimler : Şafak Tokur, Çiğdem Akın, Ipek Arnas, Beste Gürel, Nihan Peker, Tuba Benian tasarımlarını sergileyecekler.

İstanbul Fashion Week tasarımcıların yanı sıra 2013 Sonbahar/Kış koleksiyonlarını podyuma taşıyacak olan AdL&Cengiz Abazoğlu, Avva ve Giovane Gentile’ye de ev sahipliği yapacak.

İHKİB Başkanı Tanrıverdi: IFW İle Türkiye Kazanıyor

Uluslararası moda takvimine giren IFW sayesinde dünya modasının yönünü İstanbul’a çevirdiğini anlatan Hikmet Tanrıverdi, bu büyük organizasyon için İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Beyoğlu Belediyesi’nin de büyük destek verdiklerini ifade etti.

Hikmet Tanrıverdi şöyle devam etti: “Bu dönemde tarihi, turistik ve ekonomik tüm unsurları harekete geçiren IFW ile İstanbul bambaşka bir kimliğe bürünüyor. İstanbul’a bir başka zenginlik katıyor. Moda tasarımcılarına ve markalara, özgün koleksiyonlarını ifade edebildikleri eşsiz bir platform sunuyor. Sadece yurt içinde değil yurt dışında da IFW konuşuluyor.Kentin tasarımcıya verdiği ilham, ekonomi ile bütünleşiyor. Milyonlarca liralık bir ekonomi doğuyor. İstanbul’un marka gücü artıyor, tasarımcısı ve sanayicisi ile moda endüstrimiz kazanıyor, Türkiye kazanıyor.”

IFW Komite Başkanı Atik: Dünyaya Açılan Bir Köprü Kurduk

IFW Komite Başkanı Volkan Atik ise konuşmasında, İstanbul Fashion Week’in geçen dönem olduğu gibi bu kez de Taksim Tepebaşı’nda kurulacak çadırda gerçekleşeceğini söyledi.

Volkan Atik, İstanbul Fashion Week’in, Türk tasarımcı ve markalarını uluslararası platforma taşıdığını belirterek, bu nedenle IFW çıtasını her sezon daha da yukarıya çıkarmak için çalıştıklarını bildirdi.

Moda endüstrisindeki tasarım gücünü artırarak sektörde ekonomik büyümeyi desteklemek için yola çıktıklarını kaydeden Atik, “Tasarımcı ve markalara yeni sezon koleksiyonlarını tanıtma imkanı veren bu dev organizasyonla, Türkiye’deki yeteneklerin dünyaya açıldığı bir köprü olmayı hedefliyoruz” dedi.

BMD Başkanı Yılmaz: Türk Markası Kavramı Yaygınlaşmalı

BMD Başkanı Yılmaz Yılmaz ise Türk marklarının son yıllarda tasarıma büyük önem verdiklerini vurgulayarak, bugün 96 ülkede 2 bin 500 mağaza ve satış noktasına ulaşılmasında bunun önemli payının bulunduğunu söyledi.

Elde edilen başarıların global pazarda piyasa yapıcı konuma gelerek taçlandırılması gerektiğini anlatan Yılmaz, “Piyasa yapıcılık kendi markası ile tüketiciye doğrudan ulaşmak ve yine tüketicilerin ihtiyaçlarını karşılayacak trendleri oluşturmaktır.

Bu noktada bölgesel ve küresel ölçekte tercih edilen Türk moda markalarının yaratılması en önemli adımı oluşturuyor. ‘Made in Turkey’ yerine ‘Türk Markası’ kavramının yaygınlaştırılması; İstanbul’un bölgesinde bir moda merkezi ve moda perakendesinin alışveriş merkezi haline getirilmesi; ihracat içinde markalı ürün satış payının arttırılması ve katma değerin yükseltilmesi gerekiyor. Bunların hayata geçmesiyle IFW’nin global moda haftaları içindeki değeri ve yeri de artacaktır” dedi.

MTD Başkan Yardımcısı Mehtap Elaidi

Moda Tasarımcıları Derneği Başkan Yardımcısı Mehtap Elaidi’yse IFW organizasyonu içinde bulunmaktan mutluluk duyduklarını belirtirken, sektör içerisindeki birlikteliğin, moda kültürünün ülkemize yerleşmesi için büyük bir adımın atılmasına vesile olduğunu söyledi.

Elaidi, “Bu sene IFW’nin 6’ıncısını düzenliyoruz. Her sene organizasyonumuzun çıtası daha da yükseliyor. Türk moda sektörü olarak dünya modasına katkıda bulunmak bizim için gurur verici bir gelişme” şeklinde konuştu.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT