Meslek İçin Almanca 2015

Tarihler: 23 Ekim 2015 Cuma ~ 23 Ekim 2015 Cuma

Yer: İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi (Bağcılar Yerleşkesi)

Ücret: Giriş serbesttir

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eki 23, 2015 ~ Eki 23, 2015

Katılanlarlar Kemerburgaz Üniversitesi ve liselerden yaklaşık 300 öğrenci Stant sahipleri Almanya, Avusturya, İsviçre ve Türkiye’den firmalar ve eğitim kurumları

Düzenleyenler Goethe-Institut Istanbul

23 Ekimde Goethe-Institut İstanbul Alman-Türk Ticaret ve Sanayi Odası (AHK) ve Kemerburgaz Üniversitesi işbirliğiyle ikinci kez MESLEK İÇİN ALMANCA başlıklı Mesleğe Yönelim Fuarını düzenliyor.

“Eğitim ve iş piyasasında Almanca bilenler aranmaktadır!” cümlesi fuarın en önemli mesajıdır.

Almanya Türkiye’nin en önemli ticaret ortağıdır. Türkiye’de Alman katılımlı 5000’in üzerinde firma bulumaktadır. Avusturyalı firmaların da Türkiye’de 300’ü aşkın bürosu ve ortak girişimleri vardır.Ticaret hacmi yaklaşık 2,5 milyar avrodur ve canlı bir turizm trafiği vardır. Türkiye’de yaklaşık 30’u %100 İsviçreli, geri kalanı İsviçre ile ticaret ilişkisi olan toplam 300’ün üzerinde halen etkinliğini sürdüren firma vardır. İsviçre‘de %64 Almanca konuşulmaktadır. Bu da Almanca bilen Türk öğrenciler için kendilerini geliştirebilecekleri çok sayıda eğitim ve iş olanakları anlamına gelmektedir.

Fuarın hedefi Almanca konuşulan ülkelerden ve aynı zamanda bu ülkelerle iş bağlantısı olan firmaları iş arkadaşları olabilecek gençlerle buluşturmak ve Almancanın burada ve uluslararası iş piyasasındaki önemi ve anlamına dikkat çekmektir. Alman Akademik Değişim Servisi DAAD ve üniversiteler Almanca konuşulan ülkelerde ve aynı zamanda İstanbul’da üniversitelerin Almanca eğitim veren bölümlerinde yapılan eğitimlerin tanıtımını yapmak için davet edildiler. Almanca konuşulan üç ülkenin ticaret odaları – Alman-Türk Ticaret ve Sanayi Odası (AHK), Türkiye’de İsviçre Ticaret Odası Derneği ve Avusturya Başkonsolosluğu Ticaret Ofisi Advantage Austria – ziyaretçileri geniş müşteri ağları ve iş alanları hakkında ayrıntılı bir şekilde bilgilendirme olanağına sahip olacaklar.

MESLEK İÇİN ALMANCA 2015 geçen yıl olduğu gibi bu yıl da özellikle İstanbul’daki liselerin Almanca öğrenen ve mezuniyetleri yaklaşmış olan öğrecilerine hitap ediyor. Kemerburgaz Üniversitesi öğrencileri de fuara davet edilmiştir. Fuar gençlere ve genç yetişkinlere çok sayıda firmaya kendilerini tanıtma ve sayısız meslek kolları, mesleksel imgeler ve üniversitelerdeki öğrenim dallarıyla ilgili bilgi toplama ve bir staj başvurusu yapma olanağı sunuyor. Fuarı ilginç mesleksel sunumların yer aldığı cazip bir ek etkinlik, e-profilingtestleri, yarışmalar ve staj için hızlı tanışma buluşması olarak özetleyebiliriz.

Kapanışı şenlendiren ise Münihli müzik grubu EINSHOCH6 konseri: Münih’ten gelen dokuz müzisyen HipHop’la klasik müziği harmanlayarak tüm müzik kalıplarını yıkıyorlar. Giriş serbesttir.

Program akışını ve ayrıntılı acılış programını aşağıda bulabilirsiniz. Açılış konuşmacıları saat 10.00–11.00 arası basın mensuplarıyla röportaj yapmak üzere hazır bulunacaklardır.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT